ELS TIPUS D’ESPÀRRECS
-
Els blancs són de diferent color perquè creixen sota sòl i no els toca el sol. Són més dolços i tendres, però no contenen tants antioxidants com la resta.
-
Els espàrrecs verds són els de cultiu de temporada (maig i juny) i es caracteritzen per la seva aroma i sabor més intents i una textura més carnosa que els blancs.
-
Els Silvestres o “bladers” són més llargs i prims i poden recollir-se durant la primavera en boscos de clima mediterrani.
PETIT RECEPTARI DE L’ESPÀRREC
Truita d’espàrrecs:
Per a aquesta recepta necessitem: un manoll d’espàrrecs verds no gaire gruixuts o bladers i 3/4 ous. Si és del vostre gust, podeu incloure alls o alls tendres per a donar un toc especial al sabor de la truita.
Crema d’espàrrecs verds:
En aquesta recepta necessitarem un o dos manolls d’espàrrecs verds, una patata petita, mig porro, mitja ceba i 800ml d’aigua o brou de verdures.
Espàrrecs blancs bullits:
Per a aquesta recepta només necessitem un manoll d’espàrrecs blancs, sal i sucre.