PÈSOLS DE LLAVANERES O DEL MARESME
EL PÈSOL A LA CUINA
Crema de pèsols:
Aquesta recepta és molt senzilla, només necessitem: 250g de pèsols, 1 patata mitjana, ½ ceba, ½ porro, oli i sal.
Començarem fent un sofregit amb la ceba i el porro picats amb l’oli. Quan estiguin escalfats, afegim els pèsols i la patata i cobrim amb aigua. Deixeu-ho coure 20 minuts i apaguem el foc. Retireu una mica de l’aigua de cocció, afegiu-hi sal i pebre i tritureu-ho tot. Si la textura és massa espessa podem afegir una mica de l’aigua que hem reservat i llestos.
Per donar-li un toc més de sabor, es poden bullir les verdures amb brou en lloc d’aigua, substituir la patata per més quantitat de pèsols o afegir un rajolí de llet o nata al final.
Sípia estofada amb pèsols:
Per aquesta recepta necessitem: 1 sípia, 2 cebes, 4 dents d’all, 100 g de pèsols, 2 tomàquets madurs.
En primer lloc, netejarem la sípia i la tallarem a daus no gaire petits i la sofregirem aproximadament 20 minuts amb una mica d’oli perquè deixi anar l’aigua. Mentrestant, tallem la ceba a la juliana, laminem els alls i ratllem els tomàquets. Un cop passats els 20 minuts, ho afegim a la cassola i ho sofregim tot junt 5 minuts. A continuació, hi afegim 2 gots d’aigua i ho coem 20 minuts aproximadament abans d’afegir els pèsols que els deixarem coure 10 minuts més. Salpebreu-ho i llest.
Pèsols amb ceba i ou poché:
I finalment us deixem aquesta recepta que combina pèsols amb ous i no és una truita. Necessitarem: 150 g de pèsols, 1 ceba i 1 ou per persona.
Piquem la ceba petita i la sofregim. Quan estigui transparent, afegim els pèsols amb un pessic de sal i pebre. Afegiu-hi una mica d’aigua sense arribar a cobrir-ho i deixeu-ho coure uns 12 minuts. Mentrestant, preparem un ou poché que col·locarem damunt dels pèsols en emplatar, un cop estiguin fets.
Esperem que us animeu a tastar aquestes receptes i que aprofiteu el que queda de la temporada per cuinar-los.