Segueix-nos:

No et desesperis: La pèrdua de pes ni és fàcil ni és lineal

febr. 26, 2024 | Canvi d'hàbits, Coaching Nutricional, Mites Nutricionals, Perdre pes

Quan inicies un procés de pèrdua de pes t’imagines, un procés lineal:

 

 

Aquestes expectatives venen donades suport per pensaments del tipus: el dilluns començo, l’1 de gener em poso, ara a l’estiu no és el moment, avui com a comiat engoleixo i demà començo…

 

Creiem (erròniament) que el procés serà lineal, constant, sense obstacles… en definitiva, perfecte fins a aconseguir l’objectiu. Bé, perquè això és IMPOSSIBLE. Sempre hi haurà motius i imprevistos que t’arrosseguin a menjar malament, de més o a moure’t menys. Basar l’èxit de la pèrdua de pes que això no succeirà és irreal, perillosament frustrant i amb tota probabilitat acabarà en abandó.

Vivim en un món on per a menjar bé (i encara més per a perdre pes), hem d’anar contra corrent.

Estem envoltats d’un ambient obesogènic que ens incita a fer eleccions poc saludables, de manera inconscient, cada dia: la publicitat i fàcil accés a aliments insans, menjades amb amics o familiars, viatges, reunions de treball, la falta de temps per a fer activitat física i un llarg etc.

Començar assumint que el camí estarà ple d’obstacles i la pèrdua de pes no serà lineal és garantia d’èxit, ja que precisament el fet d’aprendre a suportar-los farà que arribis a la meta amb tota seguretat. Així que comença pensat que el que passarà serà alguna cosa, semblança a això:

No t’enganyarem, bregar amb això és difícil i requereix un alt grau d’implicació, esforç i constància.

 

La clau està a treballar el canvi de mentalitat. Estem acostumats a tenir-ho tot de manera immediata i sense esforç i la pèrdua de pes saludable requereix precisament temps i compromís. Sabem que el camí no és fàcil, però s’ha d’anar construint a poc a poc, aprenent dels errors i gaudint del procés.

 

En Think’Eat treballem acompanyant-te en aquest camí, i ajudant-te a trobar els recursos necessaris per a arribar a la meta.

Coneix totes les nostres notícies:

Per què has de reduir la sal encara que no siguis hipertens?

S'estima que 1,89 milions de morts cada any es deriven directament del consum excessiu de sal. El principal efecte sobre la salut associat amb les dietes altes en sodi és l'augment de la tensió arterial (cosa que incrementa el risc d'un atac cardíac, un vessament...

Think’Eat imparteix xerrades formatives a empreses i educadors

El passat 21 de febrer, Think’Eat va impartir dues xerrades formatives amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància d’una alimentació saludable, tant en l’àmbit laboral com en l’educatiu.   "El sucre ocult: com detectar-lo" Al matí, els Laboratoris Thea...

Per unes festes amb uns propòsits saludables

Molts de nosaltres tenim propòsits alimentaris per aquestes festes: cuidar-me, menjar menys que l’any passat, no patir digestions pesades, mantenir el pes, menjar saludable sense renunciar als torrons, perdre pes, gaudir sense emplenar-me… Sigui quin sigui el teu...

Sandvitxos Saludables

El mes de setembre acostuma ser per tots un temps de transició entre el caos de l’estiu i les rutines del nou curs. Reprendre els bons hàbits alimentaris després d’unes vacances en las que tots en permetem més excessos dels habituals pot arribar a ser una mica costós....

Alimentació saludable a l’embaràs

El passat mes de novembre vam tenir el plaer de participar en l'11a Jornada sobre salut de l'embaràs a l'Hospital de Barcelona amb una ponència sobre alimentació saludable en l'embaràs i un taller posterior en el qual parlem sobre l'alimentació en l'embarassada...

Dejuni, si o no?

Practicar un dejuni significa no ingerir aliments durant un cert temps. Molts han parlat ja dels beneficis que ens aporta el fet de realitzar un dejuni: des de desintoxicar l'organisme fins a allargar la vida o alentir l'envelliment, però què hi ha de cert en tot...

Tomàquet, treu-li tot el partit a l’estiu

El tomàquet és un fruit molt versàtil que es presenta en moltes varietats perquè puguem beneficiar-nos de les seves múltiples propietats nutritives. Per la seva composició nutricional més semblant a les verdures que a les fruites, la utilitzem com a component...

El carabassó, una verdura refrescant per a l’estiu

El carabassó és una hortalissa d'estiu realment refrescant gràcies al que el 95% del seu pes és aigua. Existeix una gran varietat de carabassons amb diferents grandàries, formes i colors. Aquest vegetal pertany a la família de les cucurbitàcies, la mateixa família que...

Begudes saludables i refrescants per a aquest estiu

La gran pregunta en consulta en aquesta època és quines begudes puc beure que siguin sanes i light? Spoiler: Orxata no. Aquí us deixem opcions de begudes saludables i baixes en calories per a preses en dies de molta calor sigui a casa o a la terrassa del bar. 1. Suc...

L’espàrrec, una hortalissa de primavera

L'espàrrec, aquesta hortalissa amb sabor tan característic, és la tija tendra de la esparreguera. El seu component principal és aigua, que supera el 90% de la seva composició. La resta es completa amb hidrats de carboni, proteïna i fibra. És un aliment baix en...
Ves al contingut