Segueix-nos:

Com mantenir hàbits saludables i no engreixar-te durant el confinament pel coronavirus

març 17, 2020 | Canvi d'hàbits, Pèrdua de Pes

Si necessites ajuda per tenir hàbits saludables i mantenir el teu pes i la teva salut durant aquests dies estranys, aquest és el teu post!

Estareu amb nosaltres que, si ja de per si és difícil realitzar activitat física i menjar saludablement, amb l’aparició del coronavirus i les conseqüències del confinament, això es posarà complicat.

Doncs bé, el que en un primer moment pots pensar que és un fet insalvable tipus: “M’han tancat el gimnàs, no puc sortir a caminar i estic tancat a casa amb la xocolata i el formatge pel que… engreixaré fins al infinit i més enllà” en realitat pot ser una OPORTUNITAT.

Pensa-ho bé:

  • El “no tinc temps” ja no cola. Aquesta és la excusa de les excuses quant a fer exercici i ficar-se a la cuina es refereix. Bé, doncs el coronavirus t’ho ha solucionat de cop. Aprofita ara que tens el temps infinit per cuidar-te.
  • Podras dormir més. El fet de dormir més i descansar prou és indispensable per a la pèrdua de pes i greix corporal.
  • Redefineix el teu rebost: bon moment per cuinar aquelles coses que vas comprar fa temps i que mai trobes el moment. Els 45 minuts que triga a fer-se l’arròs integral ara us semblarà un sospir. Aprofita per netejar-la de productes malsans i caducats per tenir més accessibles els que realment vols menjar-te.
  • Ara més que mai, a cuinar! Espolsa aquests llibres de cuina saludable que vas comprar amb tota la il·lusió. Això sí, no facis guisats molt copiosos, opta per cuina senzilla i baixa en greix.
  • Vas al súper i han acabat amb tot el que hi ha a la teva llista? Doncs és el moment d’innovar i donar una oportunitat a aquells aliments que mai no haguessis comprat.
  • Baixa el nivell d’estrès, per tant tindràs menys gana emocional associada a l’estrès laboral.
  • Ara pots sopar aviat. Per primera vegada a la vostra vida esteu tots junts a les 8 i a casa.

Per aprofitar bé totes aquestes oportunitats, i que juguin a favor de la teva salut i el teu manteniment de pes i no al revés, cal concentrar-se en dur a terme una sèrie d’accions adequadament encaminades.

És a dir, matar el temps mort amb una classe de zumba online i no mirant pel·lis al sofà menjant xocolata, per exemple.

COSES QUE POTS FER:

  1. Adapteu l’energia ingerida a l’energia cremada. Indubtablement aquesta és una de les dificultats més grans.

Durant el confinament es redueix la despesa calòrica per activitat física espontània (caminar per anar a la feina, pujar escales al metro, anar a comprar…) així com la despesa per exercici (córrer, anar al gimnàs o practicar el nostre esport preferit).

Per tant, ens haurem d’adaptar als hàbits saludables. COM?

⇒ Reduint la ingesta per adequar-la a la nova despesa. És a dir, no pots menjar el mateix que abans, n’has de menjar menys.

I aquesta reducció l’hem de fer a partir de carbohidrats i basar la nostra alimentació en fruites, verdures i aliments proteics com ous, llegums, peix, aus, carn, lactis.

⇒ Augmentada la nostra despesa, és a dir, si no fem res per evitar-ho, durant el confinament la nostra despesa energètica quedarà pràcticament reduïda a la nostra despesa en repòs.

Per augmentar-ho, hem d’augmentar la nostra consciència i realitzar tasques domèstiques (ordenar, netejar, planxar…), evitar estar molta estona assegut seguit, realitzar activitat física (bici estàtica, vídeo de youtube, esquats, peses, classes online en directe…).

  1. No compris productes insans perquè ara sí, més que mai, te’ls menjaràs!

Omple els teus armaris de coses sanes i fresques (que, a més, són les que ningú no s’emporta), el confinament no t’obliga a comprar processats ni productes envasats que durin una eternitat, no és l’apocalipsi (encara que ho sembli). I per cert evita comprar en excés, no cal.

  1. No solucions l’avorriment amb el menjar perquè, entre altres coses, seguiràs igual d’avorrit, però guanyant quilets.

Busca tasques per a les quals normalment no tens temps com llegir, jocs de taula en família, jugar amb els nens, manualitats, tocar música, escriure, fer un àlbum de fotos…

4. Fes-te infusions. No t’agraden? Fes-te-les igual.

Ajuden a despistar-te de la falsa sensació de gana per avorriment. Prova les múltiples varietats del mercat, potser descobreixes alguna que t’encanta.

5. Adapta el nombre de menjars diaris al teu nou horari.

Si t’aixeques més tard del que és habitual potser no cal fer un mig matí o és raonable fer un entrepà més petit. Si vas a sopar més aviat potser tampoc necessitis gaire berenar i amb una peça de fruita en tinguis prou. O si abans feies 5 àpats al dia, potser ara amb 3 prou.

Si necessites assessorament més personalitzat, contacta amb nosaltres a través de whastapp al 679 646 065 o per missatge privat a través de la nostra quanta d’instagram @espaithinkeat.

Coneix totes les nostres notícies:

Sandvitxos Saludables

El mes de setembre acostuma ser per tots un temps de transició entre el caos de l’estiu i les rutines del nou curs. Reprendre els bons hàbits alimentaris després d’unes vacances en las que tots en permetem més excessos dels habituals pot arribar a ser una mica costós....

No et desesperis: La pèrdua de pes ni és fàcil ni és lineal

Quan inicies un procés de pèrdua de pes t'imagines, un procés lineal:     Aquestes expectatives venen donades suport per pensaments del tipus: el dilluns començo, l'1 de gener em poso, ara a l'estiu no és el moment, avui com a comiat engoleixo i demà...

Alimentació saludable a l’embaràs

El passat mes de novembre vam tenir el plaer de participar en l'11a Jornada sobre salut de l'embaràs a l'Hospital de Barcelona amb una ponència sobre alimentació saludable en l'embaràs i un taller posterior en el qual parlem sobre l'alimentació en l'embarassada...

Dejuni, si o no?

Practicar un dejuni significa no ingerir aliments durant un cert temps. Molts han parlat ja dels beneficis que ens aporta el fet de realitzar un dejuni: des de desintoxicar l'organisme fins a allargar la vida o alentir l'envelliment, però què hi ha de cert en tot...

Tomàquet, treu-li tot el partit a l’estiu

El tomàquet és un fruit molt versàtil que es presenta en moltes varietats perquè puguem beneficiar-nos de les seves múltiples propietats nutritives. Per la seva composició nutricional més semblant a les verdures que a les fruites, la utilitzem com a component...

El carabassó, una verdura refrescant per a l’estiu

El carabassó és una hortalissa d'estiu realment refrescant gràcies al que el 95% del seu pes és aigua. Existeix una gran varietat de carabassons amb diferents grandàries, formes i colors. Aquest vegetal pertany a la família de les cucurbitàcies, la mateixa família que...

Begudes saludables i refrescants per a aquest estiu

La gran pregunta en consulta en aquesta època és quines begudes puc beure que siguin sanes i light? Spoiler: Orxata no. Aquí us deixem opcions de begudes saludables i baixes en calories per a preses en dies de molta calor sigui a casa o a la terrassa del bar. 1. Suc...

L’espàrrec, una hortalissa de primavera

L'espàrrec, aquesta hortalissa amb sabor tan característic, és la tija tendra de la esparreguera. El seu component principal és aigua, que supera el 90% de la seva composició. La resta es completa amb hidrats de carboni, proteïna i fibra. És un aliment baix en...

Hauré d’estar tota la vida a dieta?

Depèn. Si per a tu menjar fruita, verdura, llegums, etc. i renunciar sovint a dolços, alcohol, snacks fregits, etc. és fer dieta, llavors SÍ. Si vols estar sa has de fer dieta tota la vida. Si, en canvi, entens que  menjar sa  i reduir el consum d'aliments processats...

Tofu: què és, beneficis i receptes

No saps què és el tofu? Et sembla fat? Val la pena menjar-ho per salut? No saps com cuinar-ho i es queda en el fons de la nevera fins que caduca? Quines són les seves propietats nutricionals? En aquest post intentarem donar resposta als teus dubtes d'una vegada per...
Ves al contingut