Segueix-nos:

Anar al dietista al menys una vegada a la vida

nov. 28, 2018 | Canvi d'hàbits, Coaching Nutricional, Dietista-Nutricionista

No ho dubtis. Amb els temps que corren, anar al dietista-nutricionista comença a ser una necessitat global i urgent. Normalment acudim al dietista-nutricionista quan sentim que necessitem ajuda per resoldre una situació en un moment puntual (per exemple, vull perdre pes perquè arriba l’estiu, tinc la panxa molt inflada o vull iniciar-me en el veganisme).

No obstant això, hi ha gent que ens ve a veure simplement per aprendre a menjar i revisar els seus hàbits. I, encara que són pocs encara els que ho fan, cada cop hi ha més persones que s’animen i descobreixen que ha valgut la pena.

Segons la nostra experiència a la consulta, precisament aquelles persones que no tenen un objectiu definit ni urgència a aconseguir-ho són les que més avancen.

Potser la raó més evident és que, si escau, el camí o procés que inicien no és el mitjà per aconseguir un fi sinó el fi en si mateix.

I aquesta és la clau. Que el canvi d’hàbits sigui l’objectiu i la pèrdua de pes o la panxa menys inflada sigui la conseqüència.

Potser, a priori, és difícil d’entendre perquè una persona prima o sense cap problema concret podria tenir interès a acudir a un dietista-nutricionista i iniciar un procés de canvi d’hàbits. Simplement perquè vivim en un entorn on es menja molt malament (i ho justifiquem molt bé…) i es viu molt de pressa ja seria motiu suficient. De totes maneres, aquí van algunes de les moltes raons per les quals creiem que tothom hauria d’anar al dietista-nutricionista almenys una vegada a la vida: qualsevol sigui la conseqüència.

    • Revisar i prendre consciència de com realment són els teus hàbits alimentaris.

      Vols diferenciar allò que fas bé del que creus que fas bé?

    • Analitzar la teva composició corporal.

      Vols descobrir si et sobra greix, si et falta massa muscular o si el teu cos té més edat que tu?

    • Aprendre allò que realment és una alimentació saludable.

      No, el que diu la veïna del 4t, la Cosmopolitan del mes, els anuncis de la TV o el que s’ha dit tota la vida, això no és.

    • Tenir un menú adaptat als teus gustos i necessitats que t’ajudi a planificar-te millor.

      No has sentit mai la necessitat d’ordenar la teva alimentació?

    • Descobrir conceptes i trucs nous que t’ajudin a relacionar-te millor amb els aliments i el teu cos.

      Saps com diferenciar la fam emocional de la real? Saps quins aliments tenen més capacitat saciant?

    • Diversificar tipus d’aliments, tècniques i receptes culinàries.

      Sabies que els entrepans poden ser de més coses que de formatge o embotit? Creus que el tofu és només per a vegetarians?

  • Desmitificar falses creences al voltant de l’alimentació… que hi ha un munt!                      Sabies que 10 olives tenen menys calories que un iogurt desnatat? I que una poma té més calories que 1 plàtan?

  • Comprovar que amb petits canvis al dia a dia pots obtenir grans beneficis. Per exemple, amb pocs canvis ja comences a sentir-te més lleuger, millores els teus hàbits intestinals, sents que t’estàs cuidant, comences a sentir que serveixes d’exemple a la teva família i amics, vas deixant de sentir-te culpable per menjar alguna guarrada…

  • Reduir el risc de patir malalties cròniques directament relacionades amb l’estil de vida i els hàbits alimentaris com l’obesitat, la diabetis tipus 2, la hipertensió i fins i tot el càncer.                                                                                                                                          Molts pacients aconsegueixen reduir significativament la medicació gràcies al canvi d’hàbits, no val això un imperi?

Ara és quan algú pensa allò de “jo ja sé el que cal menjar, no necessito anar a un dietista”. Bé, fem la prova del cotó:

 

Saps quantes vegades a la setmana cal menjar llegums?

Per perdre pes hi ha alguna fruita prohibida o algun moment ideal per prendre-la?

Són més saludables els aliments Eco?

Són dolents els transgènics?

Els congelats i les conserves són bons o dolents?

Saps interpretar l’etiquetatge dels aliments?

Millor sense lactosa?

La carn vermella és necessària?

Les galetes que compro són sanes?

Què passa amb els meus ossos si no prenc lactis?

És saludable una copeta de vi al dia?

Quants ous es poden menjar a la setmana?

Com identificar un bon pa? (Pista aquí)

En resum, si no saps la resposta a alguna d’aquestes preguntes o tens dubtes és que ENCARA NO HAS ANAT A UN (bon) DIETISTA-NUTRICIONISTA A LA TEVA VIDA (busca el teu dietista-nutricionista col·legiat aquí).

Coneix totes les nostres notícies:

No et desesperis: La pèrdua de pes ni és fàcil ni és lineal

Quan inicies un procés de pèrdua de pes t'imagines, un procés lineal:     Aquestes expectatives venen donades suport per pensaments del tipus: el dilluns començo, l'1 de gener em poso, ara a l'estiu no és el moment, avui com a comiat engoleixo i demà...

Alimentació saludable a l’embaràs

El passat mes de novembre vam tenir el plaer de participar en l'11a Jornada sobre salut de l'embaràs a l'Hospital de Barcelona amb una ponència sobre alimentació saludable en l'embaràs i un taller posterior en el qual parlem sobre l'alimentació en l'embarassada...

Dejuni, si o no?

Practicar un dejuni significa no ingerir aliments durant un cert temps. Molts han parlat ja dels beneficis que ens aporta el fet de realitzar un dejuni: des de desintoxicar l'organisme fins a allargar la vida o alentir l'envelliment, però què hi ha de cert en tot...

Tomàquet, treu-li tot el partit a l’estiu

El tomàquet és un fruit molt versàtil que es presenta en moltes varietats perquè puguem beneficiar-nos de les seves múltiples propietats nutritives. Per la seva composició nutricional més semblant a les verdures que a les fruites, la utilitzem com a component...

El carabassó, una verdura refrescant per a l’estiu

El carabassó és una hortalissa d'estiu realment refrescant gràcies al que el 95% del seu pes és aigua. Existeix una gran varietat de carabassons amb diferents grandàries, formes i colors. Aquest vegetal pertany a la família de les cucurbitàcies, la mateixa família que...

Begudes saludables i refrescants per a aquest estiu

La gran pregunta en consulta en aquesta època és quines begudes puc beure que siguin sanes i light? Spoiler: Orxata no. Aquí us deixem opcions de begudes saludables i baixes en calories per a preses en dies de molta calor sigui a casa o a la terrassa del bar. 1. Suc...

L’espàrrec, una hortalissa de primavera

L'espàrrec, aquesta hortalissa amb sabor tan característic, és la tija tendra de la esparreguera. El seu component principal és aigua, que supera el 90% de la seva composició. La resta es completa amb hidrats de carboni, proteïna i fibra. És un aliment baix en...

Hauré d’estar tota la vida a dieta?

Depèn. Si per a tu menjar fruita, verdura, llegums, etc. i renunciar sovint a dolços, alcohol, snacks fregits, etc. és fer dieta, llavors SÍ. Si vols estar sa has de fer dieta tota la vida. Si, en canvi, entens que  menjar sa  i reduir el consum d'aliments processats...

Tofu: què és, beneficis i receptes

No saps què és el tofu? Et sembla fat? Val la pena menjar-ho per salut? No saps com cuinar-ho i es queda en el fons de la nevera fins que caduca? Quines són les seves propietats nutricionals? En aquest post intentarem donar resposta als teus dubtes d'una vegada per...

Els pèsols, el llegum més dolç

Ara mateix ens trobem en plena temporada dels pèsols, un petit llegum de color verd i dolç. No us confongueu! Per molt que siguin de color verd com el bròquil, l'enciam o els espinacs, no són una verdura. Els pèsols, com els cigrons o les llenties, són llegums i, com...
Ves al contingut