Segueix-nos:

Pa de Sant Jordi – Recepta

abr. 22, 2021 | Cuina, Pa

En aquesta entrada volem compartir amb vosaltres una recepta d’un pa molt especial, el “PA DE SANT JORDI“,  típic a Catalunya durant la diada de Sant Jordi, 23 d’abril. Es tracta d’un pa salat amb formatge i sobrassada… res lleuger, però en dies especials cal menjar coses especials, veritat?  (per a pa saludable punxa aquí)

Apunta, perquè per a la RECEPTA de Pa de Sant Jordi necessitaràs els següents ingredients:

  • 450 g de farina de força
  • 250 ml de llet
  • 1 rovell d’ou
  • 1 culleradeta de sal
  • 20 g d’oli
  • 30 g de llevat fresc (no serveix la de “Royal”)
  • 10 g de sucre de coco (opcional)
  • 80 g de sobrassada de Mallorca
  • 80 g de formatge de Maó ratllat
  • 45 g de nous picades
  • OPCIONAL: Colorant alimentari groc i vermell en pasta

Elaboració:

Mescla i bat una mica la llet, la gemma, l’oli, el sucre i el llevat. Després afegeix la farina i la sal i pasta. Ha de quedar una massa una mica enganxosa però no massa. Si és necessari afegeix més farina. Divideix la massa en 3 boles iguals:

  • Una la barregem amb les nous;
  • Una altra amb la sobrassada i unes gotes de colorant vermell;
  • I l’última amb el formatge i unes gotes de colorant groc.

Unta amb mantega i farina un motlle quadrat apte per a forn. Cobreix la base amb la massa de nous. Per damunt veus intercalant tires de les 2 masses de colors per a formar la bandera catalana (4 vermelles i 5 de grogues). Compte que si no poses les franges correctament ja no és un Pa de Sant Jordi 🙂 Deixa reposar fins que dupliqui el seu volum. Cou en el forn a 175 °C uns 45 minuts aproximadament. Si és necessari tapar amb una mica de paper de forn durant la primera mitja hora perquè no es cremi.

Per cert, podeu fer-ho sense colorant perfectament afegint una mica de cúrcuma a la mescla “groga” i res a la “vermella”. Queda igual de bé i això que ens estalviem 😉

Animeu-vos a fer-ho Think’eaters! Perquè a més de boníssim queda preciós!

Coneix totes les nostres notícies:

No et desesperis: La pèrdua de pes ni és fàcil ni és lineal

Quan inicies un procés de pèrdua de pes t'imagines, un procés lineal:     Aquestes expectatives venen donades suport per pensaments del tipus: el dilluns començo, l'1 de gener em poso, ara a l'estiu no és el moment, avui com a comiat engoleixo i demà...

Alimentació saludable a l’embaràs

El passat mes de novembre vam tenir el plaer de participar en l'11a Jornada sobre salut de l'embaràs a l'Hospital de Barcelona amb una ponència sobre alimentació saludable en l'embaràs i un taller posterior en el qual parlem sobre l'alimentació en l'embarassada...

Dejuni, si o no?

Practicar un dejuni significa no ingerir aliments durant un cert temps. Molts han parlat ja dels beneficis que ens aporta el fet de realitzar un dejuni: des de desintoxicar l'organisme fins a allargar la vida o alentir l'envelliment, però què hi ha de cert en tot...

Tomàquet, treu-li tot el partit a l’estiu

El tomàquet és un fruit molt versàtil que es presenta en moltes varietats perquè puguem beneficiar-nos de les seves múltiples propietats nutritives. Per la seva composició nutricional més semblant a les verdures que a les fruites, la utilitzem com a component...

El carabassó, una verdura refrescant per a l’estiu

El carabassó és una hortalissa d'estiu realment refrescant gràcies al que el 95% del seu pes és aigua. Existeix una gran varietat de carabassons amb diferents grandàries, formes i colors. Aquest vegetal pertany a la família de les cucurbitàcies, la mateixa família que...

Begudes saludables i refrescants per a aquest estiu

La gran pregunta en consulta en aquesta època és quines begudes puc beure que siguin sanes i light? Spoiler: Orxata no. Aquí us deixem opcions de begudes saludables i baixes en calories per a preses en dies de molta calor sigui a casa o a la terrassa del bar. 1. Suc...

L’espàrrec, una hortalissa de primavera

L'espàrrec, aquesta hortalissa amb sabor tan característic, és la tija tendra de la esparreguera. El seu component principal és aigua, que supera el 90% de la seva composició. La resta es completa amb hidrats de carboni, proteïna i fibra. És un aliment baix en...

Hauré d’estar tota la vida a dieta?

Depèn. Si per a tu menjar fruita, verdura, llegums, etc. i renunciar sovint a dolços, alcohol, snacks fregits, etc. és fer dieta, llavors SÍ. Si vols estar sa has de fer dieta tota la vida. Si, en canvi, entens que  menjar sa  i reduir el consum d'aliments processats...

Tofu: què és, beneficis i receptes

No saps què és el tofu? Et sembla fat? Val la pena menjar-ho per salut? No saps com cuinar-ho i es queda en el fons de la nevera fins que caduca? Quines són les seves propietats nutricionals? En aquest post intentarem donar resposta als teus dubtes d'una vegada per...

Els pèsols, el llegum més dolç

Ara mateix ens trobem en plena temporada dels pèsols, un petit llegum de color verd i dolç. No us confongueu! Per molt que siguin de color verd com el bròquil, l'enciam o els espinacs, no són una verdura. Els pèsols, com els cigrons o les llenties, són llegums i, com...
Skip to content