espècies
Segueix-nos:

Espècies: Dona vida als teus plats saludables

nov. 2, 2020 | Canvi d'hàbits, Cuina

Cada mes, Think’Eat col·labora amb un petit article sobre nutrició en la revista de la Clínica Barraquer. La podeu consultar aquí. Avui volem compartir i ampliar aquest que realitzem fa un temps sobre les espècies. Esperem que us agradi.T’avorreixen les amanides?

ESPÈCIA LA TEVA VIDA

El peix a la planxa et sembla de dieta? Desdejunes sempre el mateix? Les espècies i herbes són un recurs molt fàcil per a afegir sabor als teus plats saludables.

Crea un rebost amb gran varietat d’espècies i comença a usar-les en qualsevol preparació. Atreveix-te a afegir-les més alegrement i sense por!

especias_thinkeat

A més de la seva versatilitat en la cuina, algunes espècies i herbes ens poden ajudar a millorar els nostres hàbits alimentosos i alguns paràmetres de salut com:

  • Ens donen l’oportunitat de CUINAR SENZILL I SALUDABLE, millorar i potenciar els sabors, sortir de la monotonia oferint diferents gustos i jugar amb la creativitat en la cuina.
  • Ens ajuden a reduir la quantitat de SAL sense prescindir de potenciar els sabors d’uns certs aliments.
  • Poden substituir el sabor dolç i ens faciliten la reducció o l’eliminació del SUCRE AFEGIT.
  • Algunes d’elles ens ajuden a millorar les DIGESTIONS i a eliminar els gasos més ràpidament. Unes altres, tenen efectes  ANTIINFLAMATORIS i ens calmen el dolor.

especias_thinkeat

 

Existeixen molts tipus d’espècies i herbes, tantes com per a mai avorrir-te de provar-les en els teus plats i d’idear amb receptes noves, atreveix-te! Difícilment ho espatllaràs.

Aquí us deixem amb alguns noms i idees per a utilitzar-les:

ESPÈCIES:

  • CÚRCUMA: és una de les espècies més estudiades pels seus efectes antiinflamatoris. Afegeix una cullaradeta a les teves cremes de verdures, té un sabor molt suau i li dona un bonic color. També la pots infusionar junt altres espècies com la canyella o el clau amb llet calenta i fer una beguda calenta relaxant per als dies amb fred.
  • CANYELLA: és molt aromàtica i és molt comuna en plats dolços. Substitueix l’el sucre afegit per canyella en els teus cafès, iogurts, infusions, afegeix-ho també en els cereals de desdejuni o en les torrades. La Canyella de Ceylan, s’ha relacionat amb una millor metabolizació del sucre.
  • NOU MOSCADA: afegeix-la en els teus plats o salses que portin llet o derivats per a donar un toc de sabor diferent.
  • COMÍ: ens ajuda a eliminar els gasos més ràpidament. Incorpora-la als teus guisats o en les amanides de llegums.
  • Existeixen moltes mescles d’espècies com el CURRI, GARAM MASALA, RAS AL HANOUT, entre altres. Afegeix una d’aquestes espècies a la vinagreta i amaneix uns tomàquets, veuràs!

 

especias_thinkeat

HERBES:

  • ORENGA: afegeix-ho sense por a entrepans, amanides, salsa de tomàquet o segons plats. Què tal un entrepà de formatge fresc amb làmines de tomàquet i orenga?
  • ALFÀBREGA: ideal per a salses, pastes, amanides, entrepans. Prova a substituir la sal per l’alfàbrega en les teves amanides!
  • ROMANÍ: Barreja-ho i cuina-ho al costat del pollastre, la carn i el peix. Incorpora-ho en les teves barbacoes!
  • LLORER: Ideal per a plats de cullera! Prova afegir-ho en olles amb llegums, sopes i estofats.
  • CORIANDRE: Aporta un sabor molt fort i frescor en els menjars. Va bé amb tot!
  • HERBA-SANA I MENTA: Amanides de vegetals i fruites, infusions fredes i calentes o plats de llegums. T’animes a preparar-te els teus refrescos *infusionando fulles de menta amb trossos de fruita?

La majoria de les herbes són molt fàcils de tenir a casa plantades en tests. Una manera de poder afegir-les fresques amb més facilitat en tots els teus plats.

Si et fascinen les espècies igual que a nosaltres, et recomanem aquests autors amb els quals descobriràs moltíssimes idees i receptes per a poder cuinar amb espècies i herbes sense opció d’avorrir-te:

Si t’ha agradat, deixa’ns un comentari ens encantarà llegir-te!

Coneix totes les nostres notícies:

No et desesperis: La pèrdua de pes ni és fàcil ni és lineal

Quan inicies un procés de pèrdua de pes t'imagines, un procés lineal:     Aquestes expectatives venen donades suport per pensaments del tipus: el dilluns començo, l'1 de gener em poso, ara a l'estiu no és el moment, avui com a comiat engoleixo i demà...

Alimentació saludable a l’embaràs

El passat mes de novembre vam tenir el plaer de participar en l'11a Jornada sobre salut de l'embaràs a l'Hospital de Barcelona amb una ponència sobre alimentació saludable en l'embaràs i un taller posterior en el qual parlem sobre l'alimentació en l'embarassada...

Dejuni, si o no?

Practicar un dejuni significa no ingerir aliments durant un cert temps. Molts han parlat ja dels beneficis que ens aporta el fet de realitzar un dejuni: des de desintoxicar l'organisme fins a allargar la vida o alentir l'envelliment, però què hi ha de cert en tot...

Tomàquet, treu-li tot el partit a l’estiu

El tomàquet és un fruit molt versàtil que es presenta en moltes varietats perquè puguem beneficiar-nos de les seves múltiples propietats nutritives. Per la seva composició nutricional més semblant a les verdures que a les fruites, la utilitzem com a component...

El carabassó, una verdura refrescant per a l’estiu

El carabassó és una hortalissa d'estiu realment refrescant gràcies al que el 95% del seu pes és aigua. Existeix una gran varietat de carabassons amb diferents grandàries, formes i colors. Aquest vegetal pertany a la família de les cucurbitàcies, la mateixa família que...

Begudes saludables i refrescants per a aquest estiu

La gran pregunta en consulta en aquesta època és quines begudes puc beure que siguin sanes i light? Spoiler: Orxata no. Aquí us deixem opcions de begudes saludables i baixes en calories per a preses en dies de molta calor sigui a casa o a la terrassa del bar. 1. Suc...

L’espàrrec, una hortalissa de primavera

L'espàrrec, aquesta hortalissa amb sabor tan característic, és la tija tendra de la esparreguera. El seu component principal és aigua, que supera el 90% de la seva composició. La resta es completa amb hidrats de carboni, proteïna i fibra. És un aliment baix en...

Hauré d’estar tota la vida a dieta?

Depèn. Si per a tu menjar fruita, verdura, llegums, etc. i renunciar sovint a dolços, alcohol, snacks fregits, etc. és fer dieta, llavors SÍ. Si vols estar sa has de fer dieta tota la vida. Si, en canvi, entens que  menjar sa  i reduir el consum d'aliments processats...

Tofu: què és, beneficis i receptes

No saps què és el tofu? Et sembla fat? Val la pena menjar-ho per salut? No saps com cuinar-ho i es queda en el fons de la nevera fins que caduca? Quines són les seves propietats nutricionals? En aquest post intentarem donar resposta als teus dubtes d'una vegada per...

Els pèsols, el llegum més dolç

Ara mateix ens trobem en plena temporada dels pèsols, un petit llegum de color verd i dolç. No us confongueu! Per molt que siguin de color verd com el bròquil, l'enciam o els espinacs, no són una verdura. Els pèsols, com els cigrons o les llenties, són llegums i, com...
Skip to content