Hi ha moltes maneres de fer amanides saludables, divertides i boníssimes. Hi ha milions d’ingredients i de combinacions.
Què t’han semblat les diferents verdures segons el que ens ofereixi el mercat? D’aquesta manera, gaudiràs d’un sabor millor i descobriràs noves varietats. A més, ajudaràs a conservar tradicions, afavorir el medi ambient, l’estalvi energètic i l’economia local.
Et recomanem aprofitar les verdures i hortalisses de temporada i de proximitat (consulta el calendari estacional de l’OCU).
Aquí et donem algunes PAUTES per crear amanides saludables i divertides:
Juga amb la manera de tallar els ingredients. Pensa que aquest fet tan senzill pot fer variar l’aspecte i fins i tot el sabor del plat final!
Pots tallar a tires, quadrats petits o grans, juliana, no tallar-ho, fer làmines fines, ratllar, etc.
Afegeix-hi tots els COLORS possibles en una mateixa amanida. A més de quedar un plat molt bonic i apetible, li estaràs donant una aportació extra de vitamines i antioxidants. A més color, més salut!
Converteix la teva amanida en un PLAT ÚNIC
Ideal per a dies sense gaire temps per cuinar, per a tàpers o per a menjars més lleugers.
Només heu d’afegir una part d’aliments proteics i una altra part d’aliments amb carbohidrats.
Tingues en compte aquests 2 CONSELLS per acabar d’arrodonir les teves amanides saludables i divertides!
L’OMS recomana consumir un mínim de 2 racions al dia de vegetals i hortalisses, siguin crues o cuinades.
Anima’t a fer amanides durant tot l’any. A més d’estar bones, la seva gran aportació de vegetals fa que siguin de baixa densitat energètica. És a dir, són baixes en calories i, per tant, molt recomanables per perdre pes.
T’animem a descobrir noves combinacions, ingredients i vinagretes. Fes que les amanides regnin en la teva alimentació diària, sigui com a plat principal o com a guarnició.
Si t’ha resultat útil aquest post, deixa’ns un comentari, estarem encantades de llegir-te!