No saps què és el tofu? Et sembla fat? Val la pena menjar-ho per salut? No saps com cuinar-ho i es queda en el fons de la nevera fins que caduca? Quines són les seves propietats nutricionals? En aquest post intentarem donar resposta als teus dubtes d’una vegada per sempre.
¿Què és el tofu?
Molt fàcil, el tofu és ni més ni menys que un formatge fresc, però en lloc de fabricar-lo a partir de la llet de vaca, es fabrica a partir de la llet de soia. Tan simple com això. Per tant, encara que et soni com una cosa estranya o artificial, no ho és per a res o almenys no més que un formatge.
Quines són les propietats nutricionals del tofu?
El tofu natural és un aliment molt baix en calories i ric en proteïnes vegetals de gran qualitat. Per això, ha de consumir-se com a substitut d’altres aliments rics en proteïnes animals com, per exemple, el pollastre, el peix o els ous. També aporta una quantitat gens negligible de greixos saludables.
A més, en funció del tipus de coagulant que s’utilitzi per a fabricar aquest formatge vegetal, el tofu pot ser molt ric en calci.
Cerca aquells que entre la seva llista d’ingredients portin una sal de tipus càlcic com el sulfat càlcic o el clorur càlcic i estràs augmentant molt la ingesta d’aquest mineral.
És necessari menjar tofu per a menjar sa?
No. No hi ha cap aliment imprescindible per a menjar sa i el tofu no és una excepció. No obstant això, resulta un aliment molt interessant d’incorporar a l’alimentació, ja que ens permet reduir el consum d’aliments d’origen animal en pro de proteïnes vegetals de la mateixa qualitat, però amb menor aportació de greixos saturats.