Temps:
30 min
Dificultat:
Fàcil
Els xampinyons farcits son una questa recepta, de base vegana, es pot “tunejar” per a ser vegetariana (per exemple gratinant amb formatge) o per una dieta omnívora (per exemple substituint el tofu per carn picada). Cadascú pot fer la seva versió intercanviant o afegint ingredients. La base de la recepta són els bolets, en aquest cas els xampinyons, uns que podem aconseguir en qualsevol època de l’any i el tofu, un aliment molt ric en calci, magnesi i proteïnes de gran qualitat provinents de la soja.
Ingredients:
- 1 safata de xampinyons sencers
- 2 cebes o porros
- 1 carabassó gran
- 250g de tofu natural
- Oli d’oliva verge extra, sal i pebre
Elaboració:
1- En primer lloc, netegeu els xampinyons i buideu-los el peu per tal de poder ser farcits. Reserveu el peu per al farcit. Col·loqueu els xampinyons en una safata apta per al forn cara amunt.
2- En una paella amb una mica d’oli hi sofregim la ceba tallada a trossets petits i el carabassó ratllat. Quan les verdures estiguin cuites, hi afegim el tofu esmicolat amb les mans per tenir trossos irregulars. Ho remenem i ho cuinem tot junt durant 10 minuts a foc mig. Ho tastem, rectifiquem de sal i hi afegim pebre al gust.
3- Preescalfem el forn a 180º C. Mentrestant, amb l’ajuda d’una cullera i amb molt de compte, farcim els xampinyons amb el sofregit de verdures i tofu que hem fet prèviament. Ho fornegem uns 10 minuts i un cop llest podem emplatar-ho amb una mica de cibulet picat per sobre.
Si ho voleu, també els podríeu gratinar amb una mica de formatge rallat o amb una barreja de ceba en pols i llevat nutricional i a gaudir de la !
Pregunta'ns!
ON SOM?