CIRURGIA BARIÀTRICA

QUÈ ÉS LA CIRURGIA BARIÀTRICA?

La cirurgia bariàtrica és un procediment quirúrgic molt efectiu per al tractament de la obesitat i les seves comorbilitats (fetge gras, diabetis tipus II, hipertensió, apnees del son…). La pèrdua de pes s’aconsegueix mitjançant la reducció de la mida de l’estómac i/o a través de la resecció o inutilització d’una part de l’intestí prim. Les més habituals són la gastrectomia tubular, el bypass gàstric i l’encreuament duodenal).

 

PER QUÈ ÉS IMPORTANT EL SUPORT NUTRICIONAL?

Suport nutricional abans de la cirurgia
Els canvis anatòmics propis de la intervenció requereixen de l’adquisició d’uns nous hàbits alimentaris que hauràs d’adoptar durant tota la vida. Per això des de Think’Eat plantegem un acompanyament que comença entre 1 i 3 mesos abans de l’operació. Durant aquest temps es treballen principalment 4 aspectes:

 • Educació nutricional encaminada a prendre consciència de que, tot i fer-se la cirurgia, l’adquisició de nous hàbits alimentaris és clau en el manteniment del pes perdut.
 • Realització d’una dieta restrictiva durant les 2 setmanes prèvies a la intervenció per tal d’aconseguir la major pèrdua de pes possible i facilitar així l’èxit de la cirurgia.
 • Explicació detallada de les diferents fases alimentàries a seguir durant els primers mesos després a la cirurgia.
 • Anticipació del què vindrà. Explicació i resolució de dubtes sobre quins símptomes poden ser habituals.

Suport nutricional després de la cirurgia
Sotmetre’s a cirurgia bariàtrica, en funció de la tècnica aplicada, implica limitar l’absorció de nutrients (malabsorció), reduir la mida de l’estómac per disminuir el volum de la ingesta (restricció) i alterar les senyals de gana i sacietat. La magnitud d’aquestes modificacions farà que s’hagi d’adaptar l’alimentació de forma important (modificant textures, volums i tipus d’aliments) i progressiva (mínim 3 mesos). Des de Think’Eat realitzem les adaptacions necessàries per tal de:

 • Evitar deficiències nutricionals
 • Reduir efectes secundaris
 • Minimitzar la pèrdua de massa muscular
 • Adaptar-se a les preferències i problemàtiques individuals

<h1> cirugía bariátrica </h1>

<h2> que es la cirugía bariátrica</h2>

Primerament, pinça proçediment efectiu tractament obesitat pèrdua de pes.

Seguimanet, durant les 2 setmanes prèvies a seguir durant els primers mesos després de la cirrurgia.

També explicació al detall dels diversos fases alimentàries quna son els primers moses.

Finalment l’anticipació del que vindrà.

Per acabar, toca explicació i resolución dels dubte que et poden sorgir.

Suport nutricional anys després de la operació
L’èxit en el manteniment de la pèrdua de pes assolida amb la cirurgia, l’evitació d’una cirurgia de revisió i la minimització de les complicacions futures dependran, en gran mesura, de l’adherència i compromís vers als nous hàbits saludables. Si no s’ha fet bé la reeducació alimentaria i no hi ha hagut una bona adherència al nou estil de vida, la recuperació de pes és un fenomen freqüent anys després de la cirurgia bariàtrica.

Segons un estudi realitzat amb 56 pacients operats per bypass gàstric*, aproximadament el 73% recuperen pes a partir dels 5 anys després de la cirurgia (veure gràfic). Per combatre aquest reguany, és important identificar-ho a temps i acudir a un dietista-nutricionista i posar-se a treballar el més aviat possible.

*Jirapinyo P, Abu Dayyeh BK, Thompson CC. Weight regain after Rouxen-Y gastric bypass has a large negative impact on the Bariatric Quality of Life Index. BMJ Open Gastro 2017

PER QUÈ AMB THINK’EAT?

Per experiència, els pacients de cirurgia bariàtrica tenen sovint, a part de dubtes nutricionals, la necessitat d’algú que els escolti i els acompanyi en cada etapa.
A Think’Eat et dediquem el temps que necessites i per això les nostres visites són més llargues del que és habitual.
La nostra formació en coaching nutricional ens ofereix la possibilitat de recolzar-te més enllà de temes alimentaris. En nosaltres trobaràs un tracte proper i procurarem que et sentis acompanyat en tot moment. A més, a banda de les visites presencials, tindràs accés al teu nutricionista per resoldre dubtes durant tot el procés.

QUAN ET PODEM AJUDAR?

 • Si estàs a punt de sotmetre’t a una cirurgia de la obesitat i vols un assessorament completament personalitzat durant tot el procés. Accedeix aquí a les nostres tarifes del Pack de Suport Nutricional en Cirurgia Bariàtrica.
 • Si ja fa anys que et vas operar i vols redreçar els teus hàbits alimentaris per evitar el reguany de pes. Accedeix aquí per consultar les nostres tarifes d’Assessorament Dietètic i Coaching Nutricional.
 • Si estàs dubtant entre si recórrer a la cirurgia com a possible solució a la teva obesitat o donar-te una última oportunitat, t’oferim una visita gratuïta de 15 minuts per ajudar-te a decidir. En qualsevol de les 2 opcions podem acompanyar-te.

COL·LABOREM AMB:

Dra. Ana Casajoana: Linkedin | Researchgate

Aquesta web fa servir galetes “cookies” per oferir una millor experiència d’usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per l’acceptació de les mencionades galetes i la acceptació de la nostra política de galetes, cliqui l’enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Com et podem ajudar? Escriu-nos