El 24 de novembre se celebra oficialment el DIA MUNDIAL DEL DIETISTA-NUTRICIONISTA! La campanya d’aquest any, impulsada pel ‘Consejo General de Dietistes-Nutricionistas‘ i la ‘Academia Española de Dietistas-Nutricionistas‘, està focalitzada en donar a conèixer a la població general QUÈ ÉS UN DIETISTA-NUTRICIONISTA i en què consisteix la nostra professió.

Donat que molts companys ja han explicat perfectament en els seus blogs i RRSS què és un dietista-nutricionista (us recomanem que consulteu el hashtag #QuéesunDN), nosaltres hem volgut donar-li la volta i explicar-vos QUÈ NO ÉS UN DIETISTA-NUTRICIONISTA. Aquí va:

Un dietista-nutricionista (DN)…

  • NO només fa dietes. De fet, potser no fa dietes. Un dietista-nutricionista pot desenvolupar la seva tasca en molts àmbits: DN Clínic, DN Comunitari, DN a Col·lectivitats, DN a la Indústria i DN en docència i investigació.

Des de Think’Eat us volem explicar, concretament, QUÈ NO ÉS UN DN CLÍNIC ja que aquest és l’àmbit en el que nosaltres desenvolupem la nostra tasca com a dietistes-nutricionistes.

El dietista-nutricionista clínic…

  • NO només es dedica a la pèrdua de pes sinó que això representa només una part de la feina. És un professional qualificat per tractar qualsevol situació on l’alimentació hi estigui relacionada: dietoteràpia en situacions fisiològiques (infància, adolescència, embaràs, lactància, menopausa, tercera edat…), dietoteràpia en situacions patològiques (malalties renals, hepàtiques, digestives, endocrines, cardiovasculars, oncològiques, alteracions analítiques, al·lèrgies e intoleràncies alimentàries…), alimentació en l’esport, alimentació vegetariana o vegana, etc.
  • NO dóna dietes antigues, mal fotocopiades, tretes d’un calaix i sense personalitzar. Dissenya pautes alimentàries individualitzades segons les necessitats i característiques de cada pacient.
  • NO et renya si no ho fas bé ni et culpa per no seguir els seus consells.
  • NO et dóna consells alimentaris segons les dietes de moda sinó que basa les seves recomanacions en l’evidència científica més actual.
  • NO és un metge, endocrí, fisioterapeuta, infermer, periodista, etc. que s’ha especialitzat en nutrició. És un professional sanitari titulat en el grau universitari de Nutrició Humana i Dietética i l’únic professional  preparat i capacitat per ajudar-te en temes de nutrició i alimentació.
  • …NO ven productes, pastilles, suplements o batuts. Totes les seves recomanacions i tractaments dietètics es basen en aliments reals que tothom pot trobar al mercat.
  • …NO es preocupa pel físic com una problemàtica estètica sinó que s’enfoca en la prevenció, manteniment i cura de la salut.
  • …NO focalitza les seves recomanacions només en base a les calories sinó que ho fa segons el tipus d’aliments i el seu benefici per la salut general.
  • …NO valora l’èxit del procés en funció de la rapidesa dels resultats sinó en funció de la incorporació progressiva de nous hàbits de vida més saludables.

Esperem que la celebració d’aquest any tingui conseqüències notòries, tant en l’àmbit públic, on Espanya és l’únic país d’Europa que encara no té dietistes-nutricionistes clínics a la sanitat pública, com a nivell individual, si necessites consell nutricional adréçat a un professional qualificat.

Aquesta web fa servir galetes “cookies” per oferir una millor experiència d’usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per l’acceptació de les mencionades galetes i la acceptació de la nostra política de galetes, cliqui l’enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Com et podem ajudar? Escriu-nos