Temps:
20 min
Dificultat:
Fàcil

Si és època de bolets i som aficionats a sortir a buscar-ne, aquesta és una molt bona recepta per aquells dies que en trobes uns quants de cada espècie i família. I si sou dels que preferiu comprar-los, sigui a una fruiteria i verduleria o al supermercat, hi ha packs preparats ben bons. Sigui el cas que sigui, no teniu excusa per no fer aquest saltejat de bolets i gambes!
Ingredients:
- 1 kg de bolets variats
- 500 g de gambes grans pelades
- 2 porros
- All
- Sal, pebre i oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- En primer lloc, netejarem i tallarem els porros a rodanxes fines i els saltejarem a una paella amb una mica d’oli a foc mitjà – baix fins que comencin a estar tous. Un consell per tallar els porros: un cop netejats, els podeu tallar per la meitat per l’eix vertical i tallar-ho en forma de mitja lluna. Així fem que sigui més ràpid, còmode i evitem que el porro rodoli per la taula.
- Hi afegim les gambes pelades, ho salpebrem al gust i pugem la temperatura a un foc alt fins que estiguin cuites. Retirem a un plat i reservem.
- Piquem all al gust de cadascú i el daurem a la mateixa paella a foc mitjà sense que se’ns torri amb una mica d’oli. Seguidament, hi afegim els bolets nets i trossejats es cuinin fins que hagin eliminat l’excés d’aigua.
- Finalment, hi aboquem les gambes i els porros reservats prèviament i ho saltem tot junt durant 2 minuts. Rectifiquem de sal i pebre si calgués.
Si durant el dia heu tingut una gran despesa energètica podeu acompanyar el plat amb una mica de pa, arròs o pasta integral, quinoa, moniato o patata al forn…
Aquest recepta també té la seva versió vegetariana, només cal substituir les gambes per cigrons i llestos!
Pregunta'ns!
ON SOM?