Temps:
20 – 30 min
Dificultat:
Fàcil
La gastronomia italiana és molt coneguda, especialment per la pizza i la pasta, però també existeixen altres plats típics d’aquest país mediterrani. La frittata és un plat a base d’ous i és com una mena de truita feta al forn amb l’avantatge que no se li ha de donar la volta.
Ingredients:
- 1 ceba morada
- Espàrrecs verds
- 6 ous
- Sal, pebre i oli d’oliva verge extra
Elaboració:
1- En primer lloc, tallem la ceba a juliana, sense fer els trossos massa fins i amb una mica d’oli la sofregim en una paella a foc lent.
2- Un cop la ceba ja està mig cuita, hi afegim els espàrrecs netejats prèviament i si són molt llargs podem tallar-los, això al vostre gust. Salpebrem al gust i deixem que es saltegi tot junt 5 minuts més.
3- En un bol hi batem els 6 ous amb un polsim de sal i un de pebre, al vostre gust. I en una paella o un altre recipient apte per al forn, amb una mica d’oli hi afegim els ous i a sobre les verdures saltades.
4- Amb el forn anteriorment escalfat a 190º, coem la frittata fins que l’ou estigui quallat i ja tenim el nostre plat llest per ser servir.
Aquesta recepta pot donar molt de joc a la vostra creativitat a la cuina, podeu variar les verdures segons la temporada i podeu afegir-hi algunes espècies en els ous batuts per donar-hi un toc diferent i únic.
Pregunta'ns!
ON SOM?