Truita de moniato i ceba

Ets fan de la truita de patates? Doncs ara que arriba la temporada dels moniatos, podeu substituir les patates per moniatos i teniu una truita d’allò més curiosa. I no és l’única recepta que podeu trobar a la nostra web per tenir noves idees de truites.

Temps:

30 min

Dificultat:

Fàcil

Ingredients

  • 1 ceba mitjana
  • 1 o 2 moniatos depenent de la mida
  • 6 ous frescos
  • Oli d’oliva verge extra
En un recipient gran hi batem tots els ingredients excepte la canyella i la mitja poma. Ho barregem i o batem bé fins que quedi una pasta homogènia. En un recipient de plum cake, amb un paper de forn al damunt, hi aboquem tota la mescla que hem batut i un cop la barreja està ben escampada aper tot el recipient hi afegim a sobre la mitja poma tallada a fines làmines. Amb el forn prèviament esclafat a 180 – 200º hi coem el pastís durant una hora aproximadament. Un cop el pastís es cuit, el retirem i el deixem refredar. Un cop fred i abans de servir-lo hi tirem canyella en pols per sobre al gust de cadascú. Pastís de poma Fit
Pastís de poma Fit

Elaboració

  1. Per començar, pelem la ceba i el moniato i els piquem al gust. Si piquem molt la ceba aconseguirem que gairebé sigui indetectable per aquells qui prefereixen les truites sense ceba. I el moniato, no cal que sigui molt petit, però si fem trossos molt grans tardarem més a coure’ls.
  2. Mentrestant, posem una paella al foc amb un raig d’oli generós i quan estigui calent hi afegim el moniato i la ceba i ho deixem coure uns 20 minuts a foc baix-mitjà i anem remenant per tal que no s’aferri res a la paella.
  3. Un cop el moniato i la ceba estiguin a punt de ser cuits, comencem a batre els sis ous en un bol amb un polsim de sal. Un cop tinguem el moniato i la ceba fets els aboquem al bol dels ous. És recomanable deixar-ho reposar tot barrejat uns minuts, però no és imprescindible per gaudir d’una bona truita.
  4. I ara ja toca posar la barreja altre cop a la paella calenta i la deixem coure al gust vigilant la intensitat del foc perquè no es cremi i no s’aferri la truita a la paella. Li donem la volta amb l’ajuda d’un plat gran, esperem uns minuts més i llestos!
  5. Ja tenim la truita de moniato i ceba a punt.
Ves al contingut