Coliflor a l’estil búfal
Aquesta recepta d’Iosune Robles és una bogeria per menjar coliflor d’una manera ben diferent. No dubteu a provar-la!
Temps:
40 min
Dificultat:
Fàcil
Ingredients
- 1 coliflor
- 125 ml d’aigua
- 4 cullerades de vinagre de poma
- 4 cullerades de concentrat de tomàquet
- 2 culleradetes de salsa Tamari
- 2 culleradetes de tahini (pasta de sèsam)
- 2 culleradetes de pebre vermell dolç
- 2 culleradetes d’all en pols
- ½ culleradeta de caiena en pols
L´elaboració d´aquesta recepta és molt fàcil. En una paella calenta, a foc mitjà, torrem tots els ingredients amb unes gotetes d'aigua perquè no es cremi. És important remoure constantment perquè es torri de forma uniforme i es barregin bé tots els ingredients. I ja tindries l'snack proteic llest.
Pots consumir-lo al moment o guardar-lo en un pot hermètic perquè no s'estovi.
Totes les quantitats són al gust però us recomanem ser curosos amb l'all i la sal. També pots adaptar les espècies a les teves preferències, per exemple, pots fer servir curri, comí, etc. Tot i que aquesta combinació és de 10.
Les espècies a la cuina per aquest snack proteic casolà.
A més de la seva versatilitat en la cuina, algunes espècies i herbes ens poden ajudar a millorar els nostres hàbits alimentosos i alguns paràmetres de salut com:
Ens donen l’oportunitat de CUINAR SENZILL I SALUDABLE, millorar i potenciar els sabors, sortir de la monotonia oferint diferents gustos i jugar amb la creativitat en la cuina.
Ens ajuden a reduir la quantitat de SAL sense prescindir de potenciar els sabors d’uns certs aliments.
Poden substituir el sabor dolç i ens faciliten la reducció o l’eliminació del SUCRE AFEGIT.
Algunes d’elles ens ajuden a millorar les DIGESTIONS i a eliminar els gasos més ràpidament. Unes altres, tenen efectes ANTIINFLAMATORIS i ens calmen el dolor.

Elaboració
- Preescalfa el forn a 200-250 ºC. Renta bé la coliflor i talla-la a trossos mitjans. Tingues en compte que com més petits siguin els trossos, abans es couran, però també absorbiran més quantitat de salsa.
- En un bol gran, barreja tots els ingredients de la salsa fins que quedi una mescla ben homogènia. Després, submergeix-hi els trossos de coliflor i remena perquè quedin ben coberts. Sacseja’ls suaument per eliminar l’excés de salsa abans de posar-los en una safata per al forn.
- Enforna la coliflor a 200 ºC durant uns 30 minuts. Vigila de tant en tant per assegurar-te que no es torri massa. Quan estigui daurada i tendra, ja estarà llesta!
- Ara ve la confessió: la recepta original tenia un pas intermedi en què s’arrebossava la coliflor abans d’enfornar. Però amb les presses ens el vam saltar… i vam descobrir que queda igual de bona i amb menys embolics! Així que ho hem batejat com el nostre “Happy Accident” —i sí, ens encanta!