Coliflor a l’estil búfal

Aquesta recepta d’Iosune Robles és una bogeria per menjar coliflor d’una manera ben diferent. No dubteu a provar-la!

Temps:

40 min

Dificultat:

Fàcil

Ingredients

  • 1 coliflor
  • 125 ml d’aigua
  • 4 cullerades de vinagre de poma
  • 4 cullerades de concentrat de tomàquet
  • 2 culleradetes de salsa Tamari
  • 2 culleradetes de tahini (pasta de sèsam)
  • 2 culleradetes de pebre vermell dolç
  • 2 culleradetes d’all en pols
  • ½ culleradeta de caiena en pols
L´elaboració d´aquesta recepta és molt fàcil. En una paella calenta, a foc mitjà, torrem tots els ingredients amb unes gotetes d'aigua perquè no es cremi. És important remoure constantment perquè es torri de forma uniforme i es barregin bé tots els ingredients. I ja tindries l'snack proteic llest. Pots consumir-lo al moment o guardar-lo en un pot hermètic perquè no s'estovi. Totes les quantitats són al gust però us recomanem ser curosos amb l'all i la sal. També pots adaptar les espècies a les teves preferències, per exemple, pots fer servir curri, comí, etc. Tot i que aquesta combinació és de 10. Les espècies a la cuina per aquest snack proteic casolà. A més de la seva versatilitat en la cuina, algunes espècies i herbes ens poden ajudar a millorar els nostres hàbits alimentosos i alguns paràmetres de salut com: Ens donen l’oportunitat de CUINAR SENZILL I SALUDABLE, millorar i potenciar els sabors, sortir de la monotonia oferint diferents gustos i jugar amb la creativitat en la cuina. Ens ajuden a reduir la quantitat de SAL sense prescindir de potenciar els sabors d’uns certs aliments. Poden substituir el sabor dolç i ens faciliten la reducció o l’eliminació del SUCRE AFEGIT. Algunes d’elles ens ajuden a millorar les DIGESTIONS i a eliminar els gasos més ràpidament. Unes altres, tenen efectes ANTIINFLAMATORIS i ens calmen el dolor.
Coliflor

Elaboració

  1. Preescalfa el forn a 200-250 ºC. Renta bé la coliflor i talla-la a trossos mitjans. Tingues en compte que com més petits siguin els trossos, abans es couran, però també absorbiran més quantitat de salsa.
  2. En un bol gran, barreja tots els ingredients de la salsa fins que quedi una mescla ben homogènia. Després, submergeix-hi els trossos de coliflor i remena perquè quedin ben coberts. Sacseja’ls suaument per eliminar l’excés de salsa abans de posar-los en una safata per al forn.
  3. Enforna la coliflor a 200 ºC durant uns 30 minuts. Vigila de tant en tant per assegurar-te que no es torri massa. Quan estigui daurada i tendra, ja estarà llesta!
  4. Ara ve la confessió: la recepta original tenia un pas intermedi en què s’arrebossava la coliflor abans d’enfornar. Però amb les presses ens el vam saltar… i vam descobrir que queda igual de bona i amb menys embolics! Així que ho hem batejat com el nostre “Happy Accident” —i sí, ens encanta!
Ves al contingut