Coliflor al estilo búfalo
Esta receta de Iosune Robles es una locura para comer coliflor de una forma bien distinta. ¡No dudéis en probarla!
Tiempo:
40 min
Dificultad:
Fácil
Ingredientes
- 1 coliflor
- 125ml de agua
- 4 cucharadas de vinagre de manzana
- 4 cucharadas de concentrado de tomate
- 2 cucharadas pequeñas de salsa Tamari
- 2 cucharadas pequeñas de tahini (pasta de sésamo)
- 2 cucharadas pequeñas de pimentón dulce
- 2 cucharadas pequeñas de ajo en polvo
- ½ cucharada de cayena en polvo
L´elaboració d´aquesta recepta és molt fàcil. En una paella calenta, a foc mitjà, torrem tots els ingredients amb unes gotetes d'aigua perquè no es cremi. És important remoure constantment perquè es torri de forma uniforme i es barregin bé tots els ingredients. I ja tindries l'snack proteic llest.
Pots consumir-lo al moment o guardar-lo en un pot hermètic perquè no s'estovi.
Totes les quantitats són al gust però us recomanem ser curosos amb l'all i la sal. També pots adaptar les espècies a les teves preferències, per exemple, pots fer servir curri, comí, etc. Tot i que aquesta combinació és de 10.
Les espècies a la cuina per aquest snack proteic casolà.
A més de la seva versatilitat en la cuina, algunes espècies i herbes ens poden ajudar a millorar els nostres hàbits alimentosos i alguns paràmetres de salut com:
Ens donen l’oportunitat de CUINAR SENZILL I SALUDABLE, millorar i potenciar els sabors, sortir de la monotonia oferint diferents gustos i jugar amb la creativitat en la cuina.
Ens ajuden a reduir la quantitat de SAL sense prescindir de potenciar els sabors d’uns certs aliments.
Poden substituir el sabor dolç i ens faciliten la reducció o l’eliminació del SUCRE AFEGIT.
Algunes d’elles ens ajuden a millorar les DIGESTIONS i a eliminar els gasos més ràpidament. Unes altres, tenen efectes ANTIINFLAMATORIS i ens calmen el dolor.

Elaboración
- Precalienta el horno a 200-250 ºC. Lava bien la coliflor y córtala en trozos medianos. Ten en cuenta que cuanto más pequeños sean los trozos antes se cocerán, pero también absorberán más cantidad de salsa.
- En un bol grande, mezcla todos los ingredientes de la salsa hasta que quede bien homogénea. Luego, sumerge los trozos de coliflor en esta mezcla y remueve para que queden bien cubiertos. Sacúdelos suavemente para eliminar el exceso de salsa antes de colocarlos sobre una bandeja de horno.
- Hornea la coliflor a 200 ºC durante unos 30 minutos. Vigila de vez en cuando para asegurarte de que no se tueste demasiado. Cuando esté doradita y tierna, ¡ya la tendrás lista!
- Ahora viene la confesión: la receta original tenía un paso intermedio en el que se rebozaba la coliflor antes de hornear. Pero con las prisas nos lo saltamos… ¡y descubrimos que queda igual de rica y con menos lío! Así que lo llamamos nuestro “Happy Accident” —y sí, ¡nos encanta!