Coliflor al estilo búfalo

Esta receta de Iosune Robles es una locura para comer coliflor de una forma bien distinta. ¡No dudéis en probarla!

Tiempo:

40 min

Dificultad:

Fácil

Ingredientes

  • 1 coliflor
  • 125ml de agua
  • 4 cucharadas de vinagre de manzana
  • 4 cucharadas de concentrado de tomate
  • 2 cucharadas pequeñas de salsa Tamari
  • 2 cucharadas pequeñas de tahini (pasta de sésamo)
  • 2 cucharadas pequeñas de pimentón dulce
  • 2 cucharadas pequeñas de ajo en polvo
  • ½ cucharada de cayena en polvo
L´elaboració d´aquesta recepta és molt fàcil. En una paella calenta, a foc mitjà, torrem tots els ingredients amb unes gotetes d'aigua perquè no es cremi. És important remoure constantment perquè es torri de forma uniforme i es barregin bé tots els ingredients. I ja tindries l'snack proteic llest. Pots consumir-lo al moment o guardar-lo en un pot hermètic perquè no s'estovi. Totes les quantitats són al gust però us recomanem ser curosos amb l'all i la sal. També pots adaptar les espècies a les teves preferències, per exemple, pots fer servir curri, comí, etc. Tot i que aquesta combinació és de 10. Les espècies a la cuina per aquest snack proteic casolà. A més de la seva versatilitat en la cuina, algunes espècies i herbes ens poden ajudar a millorar els nostres hàbits alimentosos i alguns paràmetres de salut com: Ens donen l’oportunitat de CUINAR SENZILL I SALUDABLE, millorar i potenciar els sabors, sortir de la monotonia oferint diferents gustos i jugar amb la creativitat en la cuina. Ens ajuden a reduir la quantitat de SAL sense prescindir de potenciar els sabors d’uns certs aliments. Poden substituir el sabor dolç i ens faciliten la reducció o l’eliminació del SUCRE AFEGIT. Algunes d’elles ens ajuden a millorar les DIGESTIONS i a eliminar els gasos més ràpidament. Unes altres, tenen efectes ANTIINFLAMATORIS i ens calmen el dolor.
Coliflor

Elaboración

  1. Precalienta el horno a 200-250 ºC. Lava bien la coliflor y córtala en trozos medianos. Ten en cuenta que cuanto más pequeños sean los trozos antes se cocerán, pero también absorberán más cantidad de salsa.
  2. En un bol grande, mezcla todos los ingredientes de la salsa hasta que quede bien homogénea. Luego, sumerge los trozos de coliflor en esta mezcla y remueve para que queden bien cubiertos. Sacúdelos suavemente para eliminar el exceso de salsa antes de colocarlos sobre una bandeja de horno.
  3. Hornea la coliflor a 200 ºC durante unos 30 minutos. Vigila de vez en cuando para asegurarte de que no se tueste demasiado. Cuando esté doradita y tierna, ¡ya la tendrás lista!
  4. Ahora viene la confesión: la receta original tenía un paso intermedio en el que se rebozaba la coliflor antes de hornear. Pero con las prisas nos lo saltamos… ¡y descubrimos que queda igual de rica y con menos lío! Así que lo llamamos nuestro “Happy Accident” —y sí, ¡nos encanta!
Ir al contenido