Calamars amb ceba

En el món de l’alimentació saludable, solem escoltar una vegada i una altra la recomanació d’augmentar el consum de vegetals. Tot i això, sovint ho associem només amb fulles verdes o amanides monòtones. Avui et porto una recepta que trenca amb aquest prejudici: calamars amb ceba, un plat ple de sabor, textura i nutrients que aprofita un dels vegetals més versàtils i oblidats: la ceba. En aquesta recepta hi ha molta ceba, un vegetal que no és verd. T’hi atreveixes?

 

Per què la ceba?
La ceba no només aporta sabor i profunditat als plats, també és rica en compostos sulfurats, antioxidants i fibra. Té propietats antiinflamatòries i pot contribuir a la salut cardiovascular. En aquesta recepta n’és la protagonista, no només un acompanyament.

Temps:

30 min

Dificultat:

Mitjana

Ingredients

  • 8 o 9 cebes
  • 2 o 3 tomàquets tipus pera
  • 6 o 7 calamars mitjans
  • 200 – 300 ml de brou vegetal o de peix
  • Oli d’oliva verge extra, sal i pebre
  • Julivert
L´elaboració d´aquesta recepta és molt fàcil. En una paella calenta, a foc mitjà, torrem tots els ingredients amb unes gotetes d'aigua perquè no es cremi. És important remoure constantment perquè es torri de forma uniforme i es barregin bé tots els ingredients. I ja tindries l'snack proteic llest. Pots consumir-lo al moment o guardar-lo en un pot hermètic perquè no s'estovi. Totes les quantitats són al gust però us recomanem ser curosos amb l'all i la sal. També pots adaptar les espècies a les teves preferències, per exemple, pots fer servir curri, comí, etc. Tot i que aquesta combinació és de 10. Les espècies a la cuina per aquest snack proteic casolà. A més de la seva versatilitat en la cuina, algunes espècies i herbes ens poden ajudar a millorar els nostres hàbits alimentosos i alguns paràmetres de salut com: Ens donen l’oportunitat de CUINAR SENZILL I SALUDABLE, millorar i potenciar els sabors, sortir de la monotonia oferint diferents gustos i jugar amb la creativitat en la cuina. Ens ajuden a reduir la quantitat de SAL sense prescindir de potenciar els sabors d’uns certs aliments. Poden substituir el sabor dolç i ens faciliten la reducció o l’eliminació del SUCRE AFEGIT. Algunes d’elles ens ajuden a millorar les DIGESTIONS i a eliminar els gasos més ràpidament. Unes altres, tenen efectes ANTIINFLAMATORIS i ens calmen el dolor.
Calamars amb ceba

Elaboració

  1. Pela les cebes i talla-les a tires fines. Salta-les en una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra (AOVE) a foc mitjà, remenant de tant en tant, fins que estiguin transparents i suaus.
  2. Afegeix-hi els tomàquets pelats i tallats a daus. Cuina-ho juntament amb la ceba uns minuts perquè alliberin els seus sucs i s’integrin bé.
  3. Talla els calamars a rodanxes i afegeix-los al sofregit. Remena bé perquè s’impregnin de sabor. Cuina durant 2-3 minuts.
  4. Afegeix-hi el brou (sense arribar a cobrir del tot els ingredients), ajusta de sal i pebre. Tapa la cassola i cuina a foc mitjà durant 5 minuts, fins que els calamars estiguin tendres.
  5. Retira-ho del foc i espolvoreja-hi julivert fresc picat just abans de servir.
  6. Els calamars amb ceba són la prova que menjar sa no vol dir renunciar al plaer de menjar bé. Aquesta recepta combina tradició, salut i sabor en un sol plat, perfecte per a un àpat nutritiu i reconfortant.
Ves al contingut