Verdures torrades amb salsa de iogurt
Aquesta és una recepta senzilla però boníssima perquè canviïs les teves cremes de verdures i la teva verdura bullida habitual per una opció igual de sana, igual de light, però molt més desitjable.
Temps:
1 hora
Dificultat:
Fàcil
Ingredients
- 1 bròquil
- 1 coliflor
- 1 ceba
- 1 moniato
- Sal, oli d’oliva i pebre
- Espècies o herbes al gust (curry, garam massala, ras al hanout, comí…)
Per la salsa:
- 1 skyr o iogurt proteic natural
- Suc de mitja llimona
- 1 cullerada de postres de tahini
- ½ cullerada de postres de mostassa
- ½ all ratllat
- Sal i pebre
Aquesta recepta és una versió de les fajitas i els barquillos però substituint les tortes de blat de moro per fulles de cabdells. Fent així la recepta molt més sana i més lleugera per a la digestió. Una repceta on entren en joc les espècies i condiments. En aquesta versió hem optat per una salsa de mostassa, però es pot maridar la carn amb les espècies que més us agradin. També com diem, podeu canviar la font de proteína i fer que sigui peix, gambes, tonyina, salmó, etc.
Cuina mexicana >
Cuina mexicana >

Elaboració
- En primer lloc, picarem en juliana, a tires fines i allargades, la ceba i els pebrots dels
- En primer lloc, neteja i talla les verdures a mida de mossegades. Pots escollir les verdures que tu vulguis i més et vinguin de gust, nosaltres aquesta vegada hem escollit bròquil, coliflor, ceba i moniato.
- Amaniu les verdures trossejades amb sal, oli, pebre i les herbes o espècies que més t’agradin. A la llista d’ingredients us hem donat algunes propostes que la combinació amb les verdures i la salsa de la recepta queden genials.
- Amb el forn ja a 180-200º, enfornem les verdures durant uns 50 minuts, el temps pot dependre una mica segons la mida de les verdures.
- Mentre les verdures s’estan cuinant, prepararem la salsa de iogurt. En un bol, hi afegim tots els ingredients de la llista i els barregem bé fins que hagin quedat ben integrats.
- Un cop tinguem les dues elaboracions preparades, només cal emplatar. En un plat fondo hi afegim una base de salsa de iogurt, disposem les verdures al damunt i pots decorar el plat amb llavors de sèsam i una mica d’oli d’oliva.