Soja texturitzada amb espècies
Tens gana entre hores i no saps què menjar? La soja texturitzada és una opció molt bona per gaudir d’un snack saludable i alt en proteïnes. És un ingredient que es pot utilitzar en moltes receptes més.
Temps:
30 min
Dificultat:
Fàcil
Ingredients
-
150 grams de soja texturitzada
-
Pebre vermell dolç o picant al gust
-
Orenga al gust
-
All en pols al gust
-
Sal iodada al gust
-
Unes gotes d’aigua
En un recipient gran hi batem tots els ingredients excepte la canyella i la mitja poma. Ho barregem i o batem bé fins que quedi una pasta homogènia.
En un recipient de plum cake, amb un paper de forn al damunt, hi aboquem tota la mescla que hem batut i un cop la barreja està ben escampada aper tot el recipient hi afegim a sobre la mitja poma tallada a fines làmines.
Amb el forn prèviament esclafat a 180 – 200º hi coem el pastís durant una hora aproximadament.
Un cop el pastís es cuit, el retirem i el deixem refredar. Un cop fred i abans de servir-lo hi tirem canyella en pols per sobre al gust de cadascú. Pastís de poma Fit
Elaboració
- En primer lloc, posem en remull la soja texturitzada per hidratar-la durant 20 minuts. D’altra banda, en un platet profund, barregem les espècies de manera que quedin integrades entre si, parant atenció a no passar-nos amb la sal i l’all. Si ho desitgem, podem donar-li el nostre toc personal a la recepta afegint-hi curri, per exemple.
- Quan la soja estigui hidratada, la deixarem assecar sobre paper absorbent. Després, retirem el paper i afegim la barreja d’espècies a la soja, remenem bé i integrem tots els ingredients.
- Col·loquem una paella al foc i quan agafi temperatura, afegim la barreja que haurem fet prèviament i polvoritzem amb unes gotes d’aigua.
- Ara només ens queda remenar ininterrompudament durant uns 10 minuts fins que la soja quedi torrada i cruixent.
- Retirem la barreja i la deixem reposar breument perquè es refredi. I només ens quedaria gaudir d’aquest snack saludable i alt en proteïnes!
- Si vols, pots torrar més soja i guardar el sobrant en un recipient hermètic per consumir en qualsevol altre moment.