Soja texturitzada amb espècies

Tens gana entre hores i no saps què menjar? La soja texturitzada és una opció molt bona per gaudir d’un snack saludable i alt en proteïnes. És un ingredient que es pot utilitzar en moltes receptes més.

Temps:

30 min

Dificultat:

Fàcil

Ingredients

  • 150 grams de soja texturitzada

  • Pebre vermell dolç o picant al gust

  • Orenga al gust

  • All en pols al gust

  • Sal iodada al gust

  • Unes gotes d’aigua

     

En un recipient gran hi batem tots els ingredients excepte la canyella i la mitja poma. Ho barregem i o batem bé fins que quedi una pasta homogènia. En un recipient de plum cake, amb un paper de forn al damunt, hi aboquem tota la mescla que hem batut i un cop la barreja està ben escampada aper tot el recipient hi afegim a sobre la mitja poma tallada a fines làmines. Amb el forn prèviament esclafat a 180 – 200º hi coem el pastís durant una hora aproximadament. Un cop el pastís es cuit, el retirem i el deixem refredar. Un cop fred i abans de servir-lo hi tirem canyella en pols per sobre al gust de cadascú. Pastís de poma Fit
Soja texturitzada

Elaboració

  1. En primer lloc, posem en remull la soja texturitzada per hidratar-la durant 20 minuts. D’altra banda, en un platet profund, barregem les espècies de manera que quedin integrades entre si, parant atenció a no passar-nos amb la sal i l’all. Si ho desitgem, podem donar-li el nostre toc personal a la recepta afegint-hi curri, per exemple.
  2.  Quan la soja estigui hidratada, la deixarem assecar sobre paper absorbent. Després, retirem el paper i afegim la barreja d’espècies a la soja, remenem bé i integrem tots els ingredients.
  3.  Col·loquem una paella al foc i quan agafi temperatura, afegim la barreja que haurem fet prèviament i polvoritzem amb unes gotes d’aigua.
  4.  Ara només ens queda remenar ininterrompudament durant uns 10 minuts fins que la soja quedi torrada i cruixent.
  5. Retirem la barreja i la deixem reposar breument perquè es refredi. I només ens quedaria gaudir d’aquest snack saludable i alt en proteïnes!
  6. Si vols, pots torrar més soja i guardar el sobrant en un recipient hermètic per consumir en qualsevol altre moment.
Ves al contingut