Carabassa farcida de bolonyesa i soja

Et presentem una versió diferent i actuaitzada de les albergínies farcides de bolonyesa de carn. Es tracta d’unes carabasses farcides. És un plat únic vegetarià, sa i boníssim. Pots veganitzar-lo canviant el formatge ratllat del gratinat per ceba en pols.

Temps:

1 h 15 min

Dificultat:

Fàcil

Ingredients

  • 2 carabasses mitjanes
  • 1 gra d’all
  • 1 porro
  • 4 pastanagues
  • 120g de soja texturitzada
  • 800g de tomàquet triturat
  • Conyac (opcional)
  • 1 cullerada de postres de canyella en pols
  • 1 cullerada de postres d’alfàbrega fresca
  • Sal, pebre i oli d’oliva verge extra
  • Formatge ratllat
En un recipient gran hi batem tots els ingredients excepte la canyella i la mitja poma. Ho barregem i o batem bé fins que quedi una pasta homogènia. En un recipient de plum cake, amb un paper de forn al damunt, hi aboquem tota la mescla que hem batut i un cop la barreja està ben escampada aper tot el recipient hi afegim a sobre la mitja poma tallada a fines làmines. Amb el forn prèviament esclafat a 180 – 200º hi coem el pastís durant una hora aproximadament. Un cop el pastís es cuit, el retirem i el deixem refredar. Un cop fred i abans de servir-lo hi tirem canyella en pols per sobre al gust de cadascú. Pastís de poma Fit
Pastís de poma Fit

Elaboració

  1. En primer lloc, posem la soja texturitzada en remull durant 20 minuts.
  2. Mentrestant tenim la soja en remull, tallem les carabasses per la meitat, les salpebrem al gust, i hi afegim un bon raig d’oli d’oliva. Les posem al forn, prèviament escalfat, a 200ºC durant 40-60 minuts, dependrà de la mida.
  3. A la vegada que es cuinen les carabasses, en una cassola amb un raig d’oli calent hi sofregim un all i el porro picat. En aquest moment, si volem hi podem afegir un raig de conyac i deixem que s’evapori l’alcohol abans de fer el següent pas.
  4. Seguidament, netegem i pelem les pastanagues, les ratllem i les afegim a la cassola i ho sofregim tot junt uns 5 minuts més.
  5. A continuació hi aboquem la soja ben escorreguda, el tomàquet triturat, la cullerada de canyella, la d’alfàbrega i ho salpebrem tot. Ho deixem coure uns 15 – 20 minuts tot junt anant remenant i si s’aferra una mica, hi podem afegir un raig d’aigua.
  6. Un cop les carabasses estan cuites, les retirem del forn i sense cremar-nos, amb una cullera retirem a la par de la polpa intentant mantenir la forma original de la carabassa.
  7. Afegim la polpa a la cassola ambla resta d’ingredients i ho barregem bé. Farcim les carabasses amb la barreja de la cassola. Hi afegim una mica de formatge ratllat per sobre, ho gratinem uns minuts al forn i ja tenim la recepta llesta!
Ves al contingut