Carabassa farcida de bolonyesa i soja
Et presentem una versió diferent i actuaitzada de les albergínies farcides de bolonyesa de carn. Es tracta d’unes carabasses farcides. És un plat únic vegetarià, sa i boníssim. Pots veganitzar-lo canviant el formatge ratllat del gratinat per ceba en pols.
Temps:
1 h 15 min
Dificultat:
Fàcil
Ingredients
- 2 carabasses mitjanes
- 1 gra d’all
- 1 porro
- 4 pastanagues
- 120g de soja texturitzada
- 800g de tomàquet triturat
- Conyac (opcional)
- 1 cullerada de postres de canyella en pols
- 1 cullerada de postres d’alfàbrega fresca
- Sal, pebre i oli d’oliva verge extra
- Formatge ratllat
En un recipient gran hi batem tots els ingredients excepte la canyella i la mitja poma. Ho barregem i o batem bé fins que quedi una pasta homogènia.
En un recipient de plum cake, amb un paper de forn al damunt, hi aboquem tota la mescla que hem batut i un cop la barreja està ben escampada aper tot el recipient hi afegim a sobre la mitja poma tallada a fines làmines.
Amb el forn prèviament esclafat a 180 – 200º hi coem el pastís durant una hora aproximadament.
Un cop el pastís es cuit, el retirem i el deixem refredar. Un cop fred i abans de servir-lo hi tirem canyella en pols per sobre al gust de cadascú. Pastís de poma Fit
Elaboració
- En primer lloc, posem la soja texturitzada en remull durant 20 minuts.
- Mentrestant tenim la soja en remull, tallem les carabasses per la meitat, les salpebrem al gust, i hi afegim un bon raig d’oli d’oliva. Les posem al forn, prèviament escalfat, a 200ºC durant 40-60 minuts, dependrà de la mida.
- A la vegada que es cuinen les carabasses, en una cassola amb un raig d’oli calent hi sofregim un all i el porro picat. En aquest moment, si volem hi podem afegir un raig de conyac i deixem que s’evapori l’alcohol abans de fer el següent pas.
- Seguidament, netegem i pelem les pastanagues, les ratllem i les afegim a la cassola i ho sofregim tot junt uns 5 minuts més.
- A continuació hi aboquem la soja ben escorreguda, el tomàquet triturat, la cullerada de canyella, la d’alfàbrega i ho salpebrem tot. Ho deixem coure uns 15 – 20 minuts tot junt anant remenant i si s’aferra una mica, hi podem afegir un raig d’aigua.
- Un cop les carabasses estan cuites, les retirem del forn i sense cremar-nos, amb una cullera retirem a la par de la polpa intentant mantenir la forma original de la carabassa.
- Afegim la polpa a la cassola ambla resta d’ingredients i ho barregem bé. Farcim les carabasses amb la barreja de la cassola. Hi afegim una mica de formatge ratllat per sobre, ho gratinem uns minuts al forn i ja tenim la recepta llesta!