Púding de xia i préssec
Aquesta recepta és perfecta per gaudir d’un esmorzar deliciós i saludable, especialment quan arriba el bon temps i els préssecs comencen a aparèixer als mercats i fruiteries. Això sí, requereix una mica de planificació prèvia per tenir-la llesta al matí, però amb una mínima organització, resulta molt senzilla de preparar.
Temps:
5 min
Dificultat:
Fàcil
Ingredients
- Llavors de xia
- Llet d’ametlla (sense sucre)
- 1 préssec
Aquesta recepta és perfecta per gaudir d’un esmorzar deliciós i saludable, especialment quan arriba el bon temps i els préssecs comencen a aparèixer als mercats i fruiteries. Això sí, requereix una mica de planificació prèvia per tenir-la llesta al matí, però amb una mínima organització, resulta molt senzilla de preparar.

Elaboració
- Com hem esmentat anteriorment, aquesta recepta requereix una mica de previsió, ja que cal hidratar les llavors de xia la nit anterior. Per fer-ho, en un bol barregem les llavors de xia amb llet d’ametlles. També pots utilitzar un altre tipus de llet, beguda vegetal, aigua o fins i tot iogurt o quefir, segons les teves preferències.
- L’endemà al matí, tindràs llest un púding de xia amb una textura cremosa. Només cal pelar i tallar el préssec, i en un bol o got, muntar capes alternes de préssec i púding de xia.
- Per donar-li un toc final, decora amb uns daus de préssec i unes fulles de menta, que aporten frescor. Aquest esmorzar, a més de ser deliciós, és molt ric en fibra, cosa que pot ajudar-te a millorar el trànsit intestinal.