Pastís de col

Penses que menjar verdura és avorrit? No té perquè ser així, hi ha mil receptes per menjar verdures de formes diferents i que no sempre hagi de ser un plat de patata i mongeta bullits.

 

La col és una verdura plena de nutrients essencials per al nostre organisme. La col forma part del grup de les verdures crucíferes que destaquen especialment pel seu contingut en sulforafà, un compost amb propietats antiinflamatòries, antioxidants i antimicrobianes, motiu per qual es recomana el consum d’aquest tipus de verdures un mínim d’un cop per setmana. A més, el seu elevat contingut en fibra fa que la col sigui un molt bon aliment per cuidar la salut digestiva i microbiota.

 

Si ets dels que no et senten molt bé el món de les cols, aprofita i afegeix comí en la seva preparació, aquesta espècie t’ajudarà a digerir-la millor.

 

TIP: Si estàs en pèrdua de pes, substitueix part dels ous per clares i canvia el formatge emmental per un baix en greix.

Temps:

30. -40 min

Dificultat:

Fàcil

Ingredients

  • 1 col mitjana
  • 5 ous
  • Formatge emmental ratllat
  •  Sal i espècies (curry en pols i Garam Masala)
El pastís de col és una manera divertida de gaudir de verdures. Aquesta recepta senzilla i fàcil ofereix una opcions deliciosa per a sopars saludables. Simplement barreja col picada amb ou, llet i formatge, afegeix especies al gust i coceu fins que estigui daurat. El resultat és un plat satisfactori que agrada a tota la família. A més d'aportar nutrients, la col ofereix fibra i vitamins essencials. Així que si vols donar un gir saludable als teus sopars, prova el pastís de col i sorprèn-te amb el seu sabor i textura irresistibles. Aquest pastís de col és una opció versàtil, ja que es pot personalitzar afegint ingredients com bacon, ceba o herbes fresques. És perfecte per a dinars o sopars ràpids i saludables, i fins i tot es pot emmagatzemar a la nevera per a un esmorzar deliciós al dia següent. Amb una textura suau i sabor intens, és una delícia.
iogurt

Elaboració

    1. Primerament, tallem la col a juliana (tires llargues i primes) i la posem a bullir amb abundant aigua entre 15 i 20 minuts.
    2. En un bol gran hi batem els 5 ous junt amb la barreja de les espècies i la sal.
    3. Un cop tenim la col bullida i escorreguda, l’afegim al bol dels ous i les espècies i ho barregem tot abans d’abocar-ho en un recipient apte per al forn.
    4. Per acabar el plat, afegim el formatge ratllat per sobre i ja ho podem posar al forn (prèviament escalfat) a 180º durant uns 15 minuts perquè es gratini.
    5. I ara ja sí, ja tenim la nostra recepta de pastís de col. Qui diu que menjar verdures és avorrit?
Ves al contingut