Llenties de cap de setmana
Qui ha dit que els llegums no fan festa? Aquí us deixem una recepta adaptada del llibre “Nada sofisticado” de l’Alison Roman, escriptora i periodista especialitzada en la gastronomia i cuina.
Elaboració
En primer lloc, coem les llenties en abundant aigua a foc mig, uns 45 minuts aproximadament. Hem de vigilar que quedin cuites i senceres, per això aconsellem no remenar gaire l’olla i estar alerta amb el temps de cocció.
Mentre es couen, piquem el coriandre fresc, al gust, rallem la pell de la llimona i ho barregem amb una mica de sal i pebre. Un cop les llenties estan cuites les escorrem i les barregem amb el coriandre i la pell de llimona.
Mentre es couen les llenties també aprofitem per pelar els grans d’all i les escalunyes i ho laminem tot. Ho posem a coure en una paella a foc mig i amb un bon raig d’oli d’oliva fins que estigui torrat però no cremat. Ho deixem escórrer en un plat amb un paper de cuina absorbent per retirar l’excés d’oli.
En un petit bol barregem la Crème Fraiche amb el suc de la llimona i un polsim de sal i un de pebre. I un cop ho tenim tot llest ja només cal servir. En una font hi posem les llenties al fons, seguidament la crème fraiche a sobre i a dalt hi aboquem els alls i l’escalunya.
*Per tal de fer aquesta recepta una mica més lleugera, podeu substituir la Crème Fraiche amb formatge fresc batut o iogurt natural.