Crema de castanyes
Les castanyes són un dels aliments per excel·lència de la tardor, junt amb les carabasses i el moniato. Es tracta d’un fruit sec molt nutritiu que aporta hidrats de carboni complexos de llarga durada, això vol dir que aporten una bona quantitat d’energia al nostre cos.
Aquesta quantitat d’hidrats de carboni, la qual representa un 40% aproximadament, de la composició de la castanya és la gran diferència amb la resta de fruits secs que ronden el 15-20% d’hidrats de carboni. També es diferencia per contenir menys proteïnes i greixos.
Ara a la tardor comença la temporada de les castanyes, i malgrat ser tant distintives d’aquesta estació per la festa de La Castanyada, se’n poden trobar fins ben entrat l’hivern. A Catalunya, son diverses les zones on se’n cultiven, entre elles la Garrotxa, el Pla de l’Estany, la Selva, la Conca de Barberà, Osona i especialment la sona del Montseny i Viladrau.
TIP: Si estàs en pèrdua de pes, substitueix part dels ous per clares i canvia el formatge emmental per un baix en greix.
Temps:
40 min
Dificultat:
Fàcil – Mitjana
Ingredients
- 250g de castanyes
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- Brou de verdures
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració
-
- En primer lloc hem de preparar l’ingredient principal, si no les comprem ja torrades en les típiques parades, que aportaran un gust i aroma a torrat, les podem fer al forn de casa. Fent un tall en creu a les castanyes i durant 10min al forn a 180º.
- A continuació pelem i piquem les cebes i les pastanagues.
- En una cassola, posem un raig d’oli i hi ofeguem durant uns 5 minuts la ceba, la pastanaga i les castanyes ja pelades i a trossos, tot salpebrat.
- Hi afegim el brou de verdures i un cop arrenqui el bull, ho deixem coure a un foc baix-mitjà fins que les castanyes estiguin tendres.
- Seguidament es tritura tot amb un abatedora i si es volgués es pot passar per un colador per aconseguir una textura més fina i ja es pot servir al gust de cadascú.
Aquesta recepta es pot acompanyar a l’hora de servir amb alguna decoració de xips de moniato o uns ceps saltejats i un raig d’oli, productes també de tardor.