Cols de Brussel·les cruixents al forn
El món es divideix en dos parts, la gent a qui li encanten les cols de Brussel·les i la gent que les odia. I tu, de quin equip ets? Tant si ets de l’un com si ets de l’altre, et retem a que provis aquesta recepta bona, sana i molt fàcil!
Temps:
25 min
Dificultat:
Fàcil
Ingredients
- 500 gr de cols de Brussel·les
- Comí en pols
- Sal, pebre i oli d’oliva verge extra
El món es divideix en dues parts: aquells que adoren les Cols de Brussel·les cruixents al forn i aquells que les rebutgen. Aquestes petites crucíferes poden generar opinions extremes. Per als amants, les Cols de Brussel·les cruixents al forn representen una deliciosa explosió de sabor dolç i cruixent, especialment quan es rosteixen amb una mica d'oli d'oliva i sal fins que estiguin daurades i caramel·litzades. D'altra banda, els detractors troben el seu sabor fort i amarg desagradable, i sovint intenten evitar-les a tota costa. No obstant això, és innegable que aquestes petites joies verdes són una font rica en nutrients com vitamines, minerals i antioxidants. Siguis de l'un o de l'altre grup, les cols de Brussel·les segueixen sent un tema de debat a taula, amb opinions que varien tant com les pròpies verdures.

Elaboració
-
- Aquesta recepta porta molt poca feina, però, en primer lloc, cal netejar bé les cols. Tallar la part de la tija sobrant, treure les 2-3 fulles més externes i tallar-les per la meitat.
- A continuació, les posem en un bol amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, les 2 cullerades (petites) de comí i salpebre al gust. A nosaltres ens encanta com queda amb comí, però podeu fer-ho amb l’espècia que més us agradi o una barreja d’elles.
- Seguidament, amb les mans ben netes, barregem les cols amb les espècies i l’oli. Les col·loquem en una safata de forn coberta amb un paper de forn ben escampades i les fornegem aproximadament uns 20 minuts a 200ºC. Han de quedar torradetes per fora i cuites per dins (a les de la fotografia els hi faltaven uns minuts).
- I ja ho tenim. Ja les podem servir i gaudir d’aquesta verdura que pot ser tant un primer plat com un acompanyament.