Carpaccio de bacallà

El bacallà és un peix que es pot cuinar i presentar de moltes maneres diferents. A Think’Eat us presentem aquesta recepta fresca i saludable, ideal per sorprendre en qualsevol ocasió especial.

Temps:

15 min

Dificultat:

Mitjana

Ingredients

  • 200 grams de bacallà

  • 2 tomàquets mitjans

  • Orenga

  • Oli d’oliva verge extra

  • Torrades integrals

En un recipient gran hi batem tots els ingredients excepte la canyella i la mitja poma. Ho barregem i o batem bé fins que quedi una pasta homogènia. En un recipient de plum cake, amb un paper de forn al damunt, hi aboquem tota la mescla que hem batut i un cop la barreja està ben escampada aper tot el recipient hi afegim a sobre la mitja poma tallada a fines làmines. Amb el forn prèviament esclafat a 180 – 200º hi coem el pastís durant una hora aproximadament. Un cop el pastís es cuit, el retirem i el deixem refredar. Un cop fred i abans de servir-lo hi tirem canyella en pols per sobre al gust de cadascú. Pastís de poma Fit
Carpaccio de bacallà

Elaboració

  1. El primer pas per elaborar aquest carpaccio serà dessalar el bacallà. Per fer-ho, ho introduirem en un recipient, el cobrirem completament d’aigua durant 24 hores i el portarem al frigorífic, en aquest temps l’aigua s’ha de canviar cada 8 hores per evitar que el peix quedi salat. Si hem comprat el bacallà fresc, ens saltarem aquest pas. 
  2. Quan el peix estigui dessalat, l’emboliquem en paper de cuina transparent i el portarem al congelador durant una hora aproximadament. Un cop transcorregut el temps, el tallarem amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat a làmines fines.
  3. Ratlleu els tomàquets i col·loqueu-los a la base d’un plat pla. Afegim les làmines del bacallà sobre el tomàquet i condimentem amb orenga al gust i un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Acompanya el plat amb unes torradetes integrals i gaudeix d’un àpat saludable i ric en gust!
Ves al contingut