Carpaccio de bacallà
El bacallà és un peix que es pot cuinar i presentar de moltes maneres diferents. A Think’Eat us presentem aquesta recepta fresca i saludable, ideal per sorprendre en qualsevol ocasió especial.
Temps:
15 min
Dificultat:
Mitjana
Ingredients
-
200 grams de bacallà
-
2 tomàquets mitjans
-
Orenga
-
Oli d’oliva verge extra
-
Torrades integrals
En un recipient gran hi batem tots els ingredients excepte la canyella i la mitja poma. Ho barregem i o batem bé fins que quedi una pasta homogènia.
En un recipient de plum cake, amb un paper de forn al damunt, hi aboquem tota la mescla que hem batut i un cop la barreja està ben escampada aper tot el recipient hi afegim a sobre la mitja poma tallada a fines làmines.
Amb el forn prèviament esclafat a 180 – 200º hi coem el pastís durant una hora aproximadament.
Un cop el pastís es cuit, el retirem i el deixem refredar. Un cop fred i abans de servir-lo hi tirem canyella en pols per sobre al gust de cadascú. Pastís de poma Fit
Elaboració
- El primer pas per elaborar aquest carpaccio serà dessalar el bacallà. Per fer-ho, ho introduirem en un recipient, el cobrirem completament d’aigua durant 24 hores i el portarem al frigorífic, en aquest temps l’aigua s’ha de canviar cada 8 hores per evitar que el peix quedi salat. Si hem comprat el bacallà fresc, ens saltarem aquest pas.
- Quan el peix estigui dessalat, l’emboliquem en paper de cuina transparent i el portarem al congelador durant una hora aproximadament. Un cop transcorregut el temps, el tallarem amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat a làmines fines.
- Ratlleu els tomàquets i col·loqueu-los a la base d’un plat pla. Afegim les làmines del bacallà sobre el tomàquet i condimentem amb orenga al gust i un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Acompanya el plat amb unes torradetes integrals i gaudeix d’un àpat saludable i ric en gust!