Arròs amb Llet saludable
Vols una idea genial per a un esmorzar sa i bo? Doncs aquesta recepta és una forma perfecta d’esmorzar cereals integrals de debò, no els cereals comercials de les grades superfícies i marques. Amb aquesta recepta i una peça de fruita a mig matí i ja tens un esmorzar molt complet.
Temps:
50 min (+ 30 min. de repòs)
Dificultat:
Molt fàcil
Ingredients
-
750 ml de Llet
-
120g d’arròs bomba integral
-
1 branca de canyella
-
Pell de mitja llimona
-
Pell de mitja taronja
-
Canyella en pols (per decorar)
En primer lloc, fondrem la xocolata (1). Per això, i per anar més ràpid, trossejarem la xocolata en un bol i la fondrem al microones amb el bol tapat per un plat pla. Recomanem fer-ho per tandes de 30 segons i anar remenant amb una cullera entre temps.
A continuació, amb la xocolata encara calenta, ho barrejarem amb el cereal seleccionat al gust i amb la quantitat que ens vingui de gust. Aquesta recepta té moltíssimes opcions, pots fer aquest torró amb arròs, civada o blat de moro, com hem dit a la llista d'ingredients, però també amb blat sarraí, espelta o quinoa, com és el nostre cas.
Barregem bé la xocolata amb el cereal inflat i ho aboquem en un motlle de torró o en un tupper quadrat o rectangular. Ho deixem reposar 24 hores perquè se solidifiqui i llest, ja tens el teu torró.

Elaboració
- Per començar, en un cassó bullirem tots els ingredients durant 45 minuts a foc mitjà-baix sense deixar de remenar. En cas que s’espesseixi massa, podem afegir una mica més de llet durant la cocció.
- Passats aquests 45 minuts, ho apartem del foc i ho deixem reposar 30 minuts i retirem les pells dels cítrics i la branca de canyella.
- Un cop reposat, podem servir l’arròs amb llet en gotets o bols. I, per acabar, podeu empolvorar una mica de canyella en pols per sobre per decorar. Es pot conservar bé durant uns quants dies a la nevera, així que podeu deixar-lo preparat per esmorzar o berenar uns quants dies.
Si es vol, per adaptar-se a gustos i necessitats de tothom, es pot substituir la llet per beguda vegetal sense sucres afegits.
I per als que no els agradi la canyella, la vainilla i el cacau són dues bones opcions per substituir-la.