Amanida nadalenca d’escarola

No cal que renunciïs a menjar sa quan són festes. Tot i que farem excessos i menjar més copiós del normal podem acompanyar els nostres menús amb una o diverses amanides de festives. Aquesta és una de les nostres preferides, a més una recepta molt senzilla de fer.

Temps:

15 min

Dificultat:

Molt fàcil

Ingredients

  • Escarola
  • Raïms
  • Taronja
  • Magrana
  • Ceba tendra
  • Api
  • Oli d’oliva verge extra i sal iodada

     

No cal que renunciïs a menjar sa quan són festes. Tot i que farem excessos i menjar més copiós del normal podem acompanyar els nostres menús amb una o diverses amanides de festives. Aquesta és una de les nostres preferides, a més una recepta molt senzilla de fer. L'amanida nadalenca d'escarola Possiblement, les amanides (1) són de les receptes més fàcils d'elaborar, a més aquesta concreta no té cap ingredient cuit, per la qual cosa no només és fàcil, també és molt ràpida de preparar. El primer que farem és netejar bé els ingredients i pelar la magrana i la taronja. Com que es tracta d'una amanida de festes i la presentació és important, podem aprofitar per tallar la taronja simulant els grills, així la taronja queda més neta i evitem la part blanca que li dóna amargor. Un cop tenim els ingredients nets, pelats i tallats al gust podem emplatar, ja sigui en un plat gran per posar al centre de la taula o en racions individuals. I per acabar-la només cal amanir al gust, des d'un amaniment bàsic de sal, oli i pebre fins a alguna vinagreta de mostassa.
Amanida nadalenca

Elaboració

  1. Possiblement, les amanides  són de les receptes més fàcils d’elaborar, a més aquesta concreta no té cap ingredient cuit, per la qual cosa no només és fàcil, també és molt ràpida de preparar.
  2. El primer que farem és netejar bé els ingredients i pelar la magrana i la taronja. Com que es tracta d’una amanida de festes i la presentació és important, podem aprofitar per tallar la taronja simulant els grills, així la taronja queda més neta i evitem la part blanca que li dóna amargor.
  3. Un cop tenim els ingredients nets, pelats i tallats al gust podem emplatar, ja sigui en un plat gran per posar al centre de la taula o en racions individuals. I per acabar-la només cal amanir al gust, des d’un amaniment bàsic de sal, oli i pebre fins a alguna vinagreta de mostassa.
Ves al contingut