Amanida de col llombarda

Aquesta és una amanida d’hivern plena d’aliments antioxidants, uns petits grans aliats per retardar el procés d’envelliment i que ens protegeixen de l’aparició de malalties degeneratives. A més, és una amanida  boníssima i molt sana!

Temps:

10-15 min

Dificultat:

Molt fàcil

Ingredients

  • 350g de col llombarda
  • 3 pastanagues
  • 1 poma
  • 3 rames de julivert
  • 40g de nous
  • 40g de dàtils
  • Oli, sal, vinagre, mostassa i pebre
Les cremes de verdures són un plat versàtil que pots versionar durant tot l’any. A l’hivern, aprofita carbassa, porro o coliflor per a receptes reconfortants; a la primavera, carbassó o espàrrecs. L’estiu convida a cremes fredes amb tomàquet o cogombre, mentre que a la tardor els bolets i la pastanaga prenen protagonisme. Cada estació ofereix infinites combinacions delicioses i saludables!
Amanida de col llombarda

Elaboració

  1. Aquesta recepta és molt fàcil i ràpida, però abans de començar cal netejar bé els aliments i pelar les pastanagues i la poma. La poma pot ser la que us agradi més a vosaltres, des de la poma Granny Smith; una poma verda, àcida i refrescant, fins a la poma Fuji; una  poma cruixent, vermellosa i dolça.
  2. Un cop tenim els ingredients ben nets, només hem de picar-los ben menuts i barrejar-los tots en un bol, també podeu fer-ho amb un robot de cuina i us estalviareu molta feina. Aquesta recepta és original del receptari digital de Thermomix (Cookidoo) però la podeu fer perfectament amb un altre robot de cuina o picadora.
  3. En cas de fer-ho manualment, un cop estiguin els aliments picats i barrejats els amanim amb la vinagreta que haurem fet prèviament amb l’oli d’oliva verge extra, sal, vinagre, pebre i un toc de mostassa. En cas de fer-ho amb un robot de cuina podem afegir els ingredients de la vinagreta al robot i deixar que ell mateix faci la barreja.
  4. I ara ja podeu servir i gaudir aquesta amanida d’hivern. També podeu guardar-vos unes fulles senceres de julivert per decorar i millorar la presentació de l’amanida, com hem fet nosaltres!

 

 

Ves al contingut