Albergínies a l’estil Ottolenghi
Aquesta recepta és un plat inspirat en les famoses albergínies del xef israelià Yotam Ottolenghi del llibre “El gurmet vegetarià”. Una recepta que voldràs repetir, perquè estan de vici ia més a més són precioses.
Temps:
45 min
Dificultat:
Mitjana
Ingredients
- 2 albergínies
- Farigola o romaní fresc
- Oli d’oliva verge extra
- 150g de iogurt grec
- 140ml de llet o beguda vegetal
- 1 gra d’all
- 1 magrana
En primer lloc, fondrem la xocolata (1). Per això, i per anar més ràpid, trossejarem la xocolata en un bol i la fondrem al microones amb el bol tapat per un plat pla. Recomanem fer-ho per tandes de 30 segons i anar remenant amb una cullera entre temps.
A continuació, amb la xocolata encara calenta, ho barrejarem amb el cereal seleccionat al gust i amb la quantitat que ens vingui de gust. Aquesta recepta té moltíssimes opcions, pots fer aquest torró amb arròs, civada o blat de moro, com hem dit a la llista d'ingredients, però també amb blat sarraí, espelta o quinoa, com és el nostre cas.
Barregem bé la xocolata amb el cereal inflat i ho aboquem en un motlle de torró o en un tupper quadrat o rectangular. Ho deixem reposar 24 hores perquè se solidifiqui i llest, ja tens el teu torró.

Elaboració
- En primer lloc, partim les albergínies per la meitat al llarg i fem uns talls a la polpa amb un ganivet fent forma de rombe però sense arribar al fons ni tallar la pell de l’albergínia.
- Les pinzellem amb una mica d’oli i les salpebrem, també recomanem afegir unes branquetes de farigola o romaní fresc i les enfornem 30 minuts a 180 º, amb calor amunt i avall. Quan comencin a daurar-se serà el moment de treure-les.
- Mentre es cuinen al forn, barregem en un bol el iogurt grec, en el nostre cas era de soja, la llet o beguda vegetal, 1 gra d’all picat, una cullerada d’oli d’oliva i un pessic de sal.
- També desgranem mitja magrana i la reservem per a la presentació del plat.
- Un cop estiguin cuinades les albergínies les col·loquem en una safata de panxa enlaire, les cobrim amb la salsa de iogurt i les decorem amb la magrana, una mica de romaní i espècies. En el nostre cas hem fet servir garam massala. I finalment les amanim amb oli d’oliva.
* En el moment de fer la salsa, pots substituir la llet o beguda vegetal per un buttermilk o sèrum de la mantega. Per això, barreja la llet amb una cullerada de suc de llimona i deixa reposar 10 minuts fins que es talli.