Aigües saboritzades
Amb l’arribada de la calor, no hi ha res millor que l’aigua per mantenir-nos hidratats. Per això, et compartim algunes idees per preparar delicioses aigües saboritzades, naturalment refrescants i, per descomptat, sense sucre afegit.
Temps:
15 min (+ 2 hores de repòs)
Dificultat:
Fàcil
Ingredients
-
Aigua
-
Fruita al gust (llimona, síndria, taronja, fruits del bosc…)
-
Espècia o herba aromàtica al gust (clau, anís estrellat, menta, canyella en branca…)
Amb l’arribada de la calor, no hi ha res millor que l’aigua per mantenir-nos hidratats. Per això, et compartim algunes idees per preparar delicioses aigües saboritzades, naturalment refrescants i, per descomptat, sense sucre afegit.
Opció ideal per a fer a casa. Agafa una gerra de vidre i omple-la d’aigua amb gel i trossos grans de fruita i/o verdura. Pots afegir-li també suc de llimona recentment espremuda. Tingues-la sempre a punt a la nevera ben fresca. Anima’t a afegir-li també espècies com l’anís estrellat o herbes fresques com la menta. Les combinacions són infinites, saboroses i a més molt boniques.
Altre sopcions per a refrescarse durant l'estiu son la Kombutxa, el cafè i tes amb gel, el suc de tomàquet. O les begudes d'ametlles o xufasense sucres afegits.

Elaboració
- En primer lloc, talla la fruita escollida a daus, grills o com prefereixis i posa-la en una gerra. Tot seguit, cobreix-la amb aigua.
- A continuació, infusiona l’espècia escollida en una mica d’aigua calenta i afegeix-la a la gerra amb l’aigua i la fruita.
- Barreja bé l’aigua amb la fruita i la infusió, i deixa-ho reposar a la nevera almenys un parell d’hores perquè agafi gust i tinguem no només una aigua saborosa, sinó també ben freda.
- Algunes idees que et proposem per fer grans combinacions de fruites i espècies/herbes són: síndria amb anís estrellat, cítrics amb menta, fruits del bosc amb canyella o meló amb alfàbrega.