Bolonyesa vegetal
Aquesta recepta és una proposta de salsa bolonyesa vegana, substituint la carn picada per soja texturitzada. Així que no dubtis a provar-la i acompanyar els teus plats de pasta amb aquesta salsa, o també la pots utilitzar en altres receptes com les nostres albergínies farcides!
Temps:
20 min
Dificultat:
Fàcil
Ingredients
-
125 g de soja texturitzada
-
800 g de tomàquet natural triturat (pot ser de llauna)
-
4 pastanagues grosses
-
1 ceba
-
1 all
-
20 g d’oli d’oliva verge extra
-
1 pessic de pebre vermell dolç
-
1 pessic de pebre
-
2 pessics de canyella
-
2 culleradetes d’alfàbrega seca
-
Sal al gust
Elaboració
- En primer lloc, posa la soja texturitzada en remull durant un mínim de 20 minuts.
- Mentrestant, pela i pica la ceba, l’all i les pastanagues, i sofregeix-ho tot en una paella amb una mica d’oli durant uns 10 minuts.
- A continuació, afegeix el tomàquet, la soja texturitzada prèviament escorreguda, sal i espècies al gust. Nosaltres et proposem algunes a la llista d’ingredients, que hi queden perfectes. Continua sofregint-ho tot junt uns 20 minuts.
*Si prefereixes una textura de salsa més fina, pots triturar-la amb una batedora.
**També, si la vols una mica més intensa, hi pots afegir pasta de tomàquet concentrat.
**Les quantitats són perquè en sobri una mica per a més d’un acompanyament. Per tant, prepara bosses o pots per congelar-ne algunes racions i tenir-la llesta quan la necessitis.