Saltejat de bolets amb porro i gambes

Si és època de bolets i som aficionats a sortir a buscar-ne, aquesta és una molt bona recepta per aquells dies que en trobes uns quants de cada espècie i família. I si sou dels que preferiu comprar-los, sigui a una fruiteria i verduleria o al supermercat, hi ha packs preparats ben bons. Sigui el cas que sigui, no teniu excusa per no fer aquest saltejat de bolets i gambes!

Temps:

20 min

Dificultat:

Fàcil

Ingredients

  • 1 kg de bolets variats
  • 500 g de gambes grans pelades
  • 2 porros
  • All
  • Sal, pebre i oli d’oliva verge extra
saltejat de bolets i gambes El saltejat de bolets i gambes amb porro és una deliciosa recepta que captura l'essència de la temporada de tardor-hivern, especialment quan encara hi ha bolets frescos disponibles. Aquest plat combina la riquesa i la profunditat dels bolets amb la dolçor suau dels porros i la textura tendra de les gambes, creant una experiència gustativa única. Per preparar aquest plat reconfortant, comença netejant i tallant els bolets i els porros en trossos. Escalfa una paella amb una mica d'oli d'oliva i salteja els porros fins que estiguin tendres. A continuació, afegeix els bolets i cuina'ls fins que estiguin ben daurats i curosos. Tot seguit, incorpora les gambes i cuina-les fins que estiguin rosades i completament cuinades. Per aportar més profunditat de sabor, pots afegir una mica de vi blanc o brou de verdures i deixar-ho reduir lleugerament. Finalment, condimenta amb sal, pebre i herbes fresques com julivert o ceba verda picada per realçar els sabors. Aquest saltejat és perfecte com a plat principal acompanyat d'arròs o pasta, o també pot ser servit com a tapa o plat d'acompanyament per a una festa o una ocasió especial. Sigui quin sigui el context, aquesta recepta proporciona una explosió de sabors de la tardor-hivern que segurament satisfarà els paladars més exigents.

Elaboració

    1. En primer lloc, netejarem i tallarem els porros a rodanxes fines i els saltejarem a una paella amb una mica d’oli a foc mitjà – baix fins que comencin a estar tous. Un consell per tallar els porros: un cop netejats, els podeu tallar per la meitat per l’eix vertical i tallar-ho en forma de mitja lluna. Així fem que sigui més ràpid, còmode i evitem que el porro rodoli per la taula.
    2. Hi afegim les gambes pelades, ho salpebrem al gust i pugem la temperatura a un foc alt fins que estiguin cuites. Retirem a un plat i reservem.
    3. Piquem all al gust de cadascú i el daurem a la mateixa paella a foc mitjà sense que se’ns torri amb una mica d’oli. Seguidament, hi afegim els bolets nets i trossejats es cuinin fins que hagin eliminat l’excés d’aigua.
    4. Finalment, hi aboquem les gambes i els porros reservats prèviament i ho saltem tot junt durant 2 minuts. Rectifiquem de sal i pebre si calgués.

Si durant el dia heu tingut una gran despesa energètica podeu acompanyar el plat amb una mica de pa, arròs o pasta integral, quinoa, moniato o patata al forn…

Aquest saltejat de bolets també té la seva versió vegetariana, només cal substituir les gambes per cigrons i llestos!

Ves al contingut