Ratatouille o pistó de verdures a l’estil francès

Aquesta recepta de la cuina francesa, la qual fins i tot té una pel·lícula de Disney amb el seu nom, és una combinació genial de carbassó, tomàquet i albergínia cuinats al forn amb salsa de tomàquet natural. És perfecta com a primer plat vegetal o com a guarnició d’un segon plat proteic.

Temps:

2 hores

Dificultat:

Mitjana

Ingredients

  • 1 carbassó
  • 1 albergínia
  • 3-4 tomàquets pera (segons mida)
  • 3-4 tomàquets per sofregit
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre
Ratatouille o pistó de verdures a l’estil francès Aquesta recepta de la cuina francesa, la qual fins i tot té una pel·lícula de Disney amb el seu nom, és una combinació genial de carbassó, tomàquet i albergínia cuinats al forn amb salsa de tomàquet natural. És perfecta com a primer plat vegetal o com a guarnició d’un segon plat proteic.
Ratatouille

Elaboració

  1. Comencem triturant o ratllant 3-4 tomàquets i els sofregim en una paella amb oli, sal i pebre al gust.
  2. Mentre es cuina una mica el sofregit, tallem a rodanxes totes les verdures, idealment totes d’una mida i gruix semblants: el carbassó, l’albergínia i el tomàquet pera.
  3. En una safata apta per a forn, afegim el sofregit al fons fins a cobrir aproximadament un o dos dits. Un cop ho tenim preparat, anem col·locant les rodanxes de les verdures intercalant-ne una de cada tipus, tal com es veu a la foto.
  4. Quan tinguem el muntatge llest, el cobrim amb paper d’alumini i l’enfornem durant 1 hora a 180-200 ºC. Passada l’hora, traiem el paper d’alumini i ho acabem de cuinar uns 15 minuts més a la mateixa temperatura. I ja estarà llest!
Ves al contingut