Crema freda de carbassó amb quefir
Les cremes de verdures són un plat versàtil que pots versionar durant tot l’any. A l’hivern, aprofita carbassa, porro o coliflor per a receptes reconfortants; a la primavera, carbassó o espàrrecs. L’estiu convida a cremes fredes amb tomàquet o cogombre, mentre que a la tardor els bolets i la pastanaga prenen protagonisme. Cada estació ofereix infinites combinacions delicioses i saludables!
Temps:
20 min (1 h de repòs aprox.)
Dificultat:
Fàcil
Ingredients
- 2-3 carbassons
- 1 ceba o porro
- Oli d’oliva verge extra
- Brou de verdures o aigua
Les cremes de verdures són un plat versàtil que pots versionar durant tot l’any. A l’hivern, aprofita carbassa, porro o coliflor per a receptes reconfortants; a la primavera, carbassó o espàrrecs. L’estiu convida a cremes fredes amb tomàquet o cogombre, mentre que a la tardor els bolets i la pastanaga prenen protagonisme. Cada estació ofereix infinites combinacions delicioses i saludables!

Elaboració
- En primer lloc, rentem bé els carbassons, ja que els cuinarem amb la pell que ens aportarà un extra de nutrients, sabor i color. Un cop nets, els tallem a daus grans. També pelem i piquem la ceba o el porro.
- En una olla, sofregim la ceba o el porro amb un raig d’oli d’oliva i, quan sigui transparent, hi afegim el carbassó tallat. El deixem coure uns minuts tot remenant i el cobrim amb aigua o brou de verdures.
- Després de deixar-ho bullir uns 12 minuts a foc mitjà, ho retirem del foc i traiem una mica de brou si veiem que n’hi ha massa. Triturem amb la batedora fins a aconseguir una textura fina i cremosa. Com més brou hi deixem, més lleugera quedarà la crema; per això és millor retirar-ne i després tornar-ne a afegir si la textura és massa espessa.
- Un cop tinguem la crema de carbassó freda, hi afegim quefir (aproximadament uns 100 ml per ració) i la tornem a posar a la nevera fins al moment de servir.
- Quan l’emplatem, podem decorar amb unes gotes de quefir i un raig d’oli d’oliva com hem fet nosaltres. A més, si t’agraden les herbes, en triturar-hi pots afegir unes fulles de menta per donar-hi un toc més estiuenc.