Albergínies farcides veggy

Sembla difícil però no ho és. Es tracta d’una recepta que pots fer amb verdures o llegums que hagin sobrat i que, a més, pots cuinar en més quantitat per congelar en racions individuals. Et resolen ràpidament un tàper per anar a la feina o un sopar mandrós.

Temps:

50 min

Dificultat:

Fàcil

Ingredients

  • 1 albergínia
  • Formatge / llevat nutricional
  • Oli d’oliva verge extra
  • Bolonyesa vegetal
Les cremes de verdures són un plat versàtil que pots versionar durant tot l’any. A l’hivern, aprofita carbassa, porro o coliflor per a receptes reconfortants; a la primavera, carbassó o espàrrecs. L’estiu convida a cremes fredes amb tomàquet o cogombre, mentre que a la tardor els bolets i la pastanaga prenen protagonisme. Cada estació ofereix infinites combinacions delicioses i saludables!
Albergínies farcides

Elaboració

  1. Per començar, renta bé l’albergínia, talla-la per la meitat, fes uns petits talls a la polpa i pinta-la amb una mica d’oli d’oliva. Amb el forn prèviament encès perquè agafi temperatura, les enfornem boca avall en una safata de forn a 180-200 °C durant uns 30 minuts.
  2. Un cop estigui cuita, buidem la polpa de l’albergínia, sense passar-nos per tal que mantingui la seva forma de bol, i barregem la polpa amb la salsa bolonyesa vegetal. Aquí us deixem la nostra recepta. També hi pots afegir algunes sobres que tinguis perdudes per la nevera; en el nostre cas hi hem posat també unes mongetes blanques.
  3. I per acabar, només queda espolsar una mica de formatge per gratinar per sobre i tornar-ho al forn. També la pots guardar en un tàper i congelar-la per tenir-la llesta quan necessitis un àpat i no tinguis massa temps.
  4. En el nostre cas, no hi vam posar formatge i hi vam espolsar llevat nutricional, un complement ric en proteïnes vegetals i vitamines del grup B que li dona un sabor semblant al formatge i que no aporta greix.
Ves al contingut