ANÀLISI ANTROPOMÈTRIC

EN QUÈ CONSISTEIX UN ANÀLISI ANTROPOMÈTRIC?

Es tracta d’un procediment detallat i consensuat mitjançant el qual es prenen mesures i dimensions del cos humà com el pes, la talla, perímetres, plecs i diàmetres. Representa una eina per valorar l’estat nutricional del individu així com estimar la seva composició corporal, que resulta especialment interessant en persones entrenades o esportistes ja que es un mètode més fiable que les fórmules de predicció o bioimpedàncies.

Per altra banda, també permet avaluar el somatotip de cada individu. Existeixen 3 tipus de somatotips que venen determinats principalment per la genètica:

 • Endomorf: major predisposició a emmagatzemar greix, cintura ample i gran estructura òssia.
 • Mesomorf: Major predisposició a desenvolupar massa muscular i poc greix corporal. Cintura prima amb espatlla ample i una estructura òssia de dimensions mitjanes.
 • Ectomorf: cossos prims amb poc greix i amb baixa predisposició a desenvolupar múscul. Es caracteritza per extremitats llargues i primes.

PER QUÈ VAL LA PENA FER-SE UNA ANTROPOMETRIA?

 • Per analitzar la composició corporal (greix corporal, massa muscular, massa òssia…) i establir objectius en base a la millora de paràmetres més fiables que el pes com és el sumatoris de plecs.
 • Per mesurar els efectes abans i després d’una intervenció nutricional i/o d’una intervenció esportiva/entrenament. Per tal de poder obtenir resultats valorables es recomana no repetir l’anàlisi abans dels 4 mesos.
 • Per millorar el rendiment esportiu. Comparar la composició corporal de l’individu amb la d’esportistes d’elit del mateix esport i posició (esports d’equip) ens ajuda a definir metes més específiques e individualitzades.
 • Per conèixer el somatotip. Segons les característiques morfològiques individuals estàs més predisposat a rendir millor en un esport que en un altre.
 • Per evitar els errors i interferències d’altres tècniques de mesura (temperatura corporal, retenció de líquids, ingesta prèvia, estrenyiment, etc.).

A QUI LI POT INTERESSAR?

 • Si ets una persona entrenada o que vol començar a entrenar i vols monitoritzar l’evolució de la teva composició corporal.
 • Si ets esportista i vols perfilar la teva composició corporal per evolucionar en la teva disciplina esportiva.
 • Si entrenes un equip o en formes part i vols realitzar un anàlisi grupal per conèixer la forma física del grup.

Clica aquí per consultar les tarifes.

<h1> Anàlisi antropomètric que es<h1>

<h2> Anàlisi antropomètric consisteix que es? <h2>

Primerament, la Anàlisi antropomètric es basa en un procediment al detall i perfilat a partir del qual es prenen les teves mesures i les teves dimensions del cos com el pes, la allà, perímetres diàmetres, grassa corporal, plecs. Es una ina molt valorada perquè t’ensenya el valor nutricional de la persona i et fa també una estimació de la composició corporal.

Seguidament es molt interesant per a persones que entrenen o realitzat esport perquè es un mètode que dona formulades les prediccions de bo impedàncies.

<h3>Per altra banda, també permet avaluar el somatotip de cada individu. <h3>

A continuació existeixen 3 tipus de somatotips que venen determinats per la genètica.

Primerament endomorf greix ample gran estructura òssia

Segon, mesomorf molta disposició a desenvolupar massa muscular i greix corporal. Cintura prima espatlla ampla dimensions mitjanes ossos

Finalment, ectomorf son cossos prims amb poca matèria de greix i no desenvolupen el múscul.

Com a últim som caracteritzats per extremitats llargues i primes

Aquesta web fa servir galetes “cookies” per oferir una millor experiència d’usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per l’acceptació de les mencionades galetes i la acceptació de la nostra política de galetes, cliqui l’enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
× Com et podem ajudar? Escriu-nos